Wij werken vanwege het coronavirus zoveel mogelijk vanuit huis. De bezetting op onze kantoren is daarom beperkt. We verzoeken je daarom om eerst onze online FAQ te checken. Staat jouw vraag daar niet tussen? App ons (+31 88 730 4200) of mail ons dan (info@sshxl.nl). Je kunt ons alleen bellen voor urgente reparatieverzoeken. Dit doe je door te bellen naar ons algemene nummer (+31 88 730 4200) en de 1 te kiezen in ons keuzemenu.

Je bent op zoek naar een kamer of appartement. Maar hoe werkt het precies? Dat lees je hieronder.

 1. Schrijf je in bij de SSH
  Je kan je inschrijven bij de SSH als je tussen 16 en 27 jaar oud bent. Vul het inschrijfformulier in en betaal eenmalig de inschrijfkosten (€ 20,-). Je ontvangt gelijk je inschrijfgegevens waarmee je kunt inloggen op Mijn SSH.

  Voordat je je inschrijft, houd er rekening mee dat:
  - een groot deel van onze kamers en woningen is bedoeld voor studenten. Bij de advertenties is vermeld of het campuscontract geldt. 
  - je voor een appartement in Utrecht vaak alleen in aanmerking kan komen als je al een kamer huurt bij de SSH. Bij de studio’s in Rotterdam, Zwolle en Utrecht Science Park kun je wel gelijk terecht, net als in Tilburg, Rotterdam en Zwolle.
  - in na je inschrijving bij de SSH niet meteen een kamer hebt. Goedkope en gezellige studentenkamers zijn populair en dat betekent dat je pas in aanmerking komt voor een kamer of woning als je inschrijftijd lang genoeg is. Op iedere pagina van een stad of pand/complex vind je een indicatie van de benodigde inschrijftijd. Hopelijk ontmoedigt dit je niet! Onze panden en complexen zijn qua gezelligheid en prijs écht de moeite waard om een tijdje op te wachten ;)
   
 2. Log in en upload je studiebewijs
  Voordat je kan reageren, moet je je inschrijvingsbewijs bij je onderwijsinstelling en een bewijs van je inkomen uploaden. Dit kan bijvoorbeeld met een bewijs van je studiefinanciering van DUO. Lees meer over de inkomenstoets.
   
 3. Reageer op het aanbod
  Met de button ‘ Huuraanbod’ kom je bij de advertenties van de woonruimte. Je kunt hierop gelijk reageren. Of misschien wil je eerst een kijkje nemen wat voor woonruimte de SSH verhuurt in een bepaalde stad. Dit kan via de button ‘Steden’.
   
 4. Uitnodiging
  Reacties worden gesorteerd op basis van inschrijfdatum. Zodra je hebt gereageerd, kun je zien wat jouw voorlopige plek is in de rangorde. Na de sluitingsdatum van een advertentie wordt de rangorde definitief bepaald. We sturen een uitnodiging om een kijkje te nemen bij de woonruimte aan:
  - de kandidaten met het ‘oudste’ inschrijfnummer voor een hospiteeravond  (dit geldt voor de meeste kamers)
  - de kandidaat met het ‘oudste’ inschrijfnummer voor een bezichtiging (bij woningen en sommige kamers)

  Krijg je geen uitnodiging? Dan ben je helaas niet geëindigd bij de bovenste reacties.

  In enkele gevallen wijken wij af van deze uitgangspunten.  Meer hierover kun je hier lezen
 1. Een kijkje nemen
  Voor de meeste kamers geldt dat je een uitnodiging krijgt om een afspraak te maken met de zittende bewoners voor een hospiteeravond. De bewoners kiezen uit deze kandidaten hun nieuwe huisgenoot. Voor  de woningen en sommige kamers geldt dat je een uitnodiging krijgt om de woonruimte te bezichtigen. Als je hier graag wilt wonen, dan is de woonruimte voor jou!
   
 2. Hoera, een kamer/woning!
  Via Mijn SSH accepteer je het huurcontract en de huurvoorwaarden. Je krijgt een bericht van ons op welke manier je de sleutels krijgt van je nieuwe woonruimte.
  Let op! Online een kamer accepteren na een tweezijdige match is niet vrijblijvend. Na acceptatie ontstaat een mondelinge huurovereenkomst die voor de wet geldig is. Bedenk dus goed of je de kamer/woning echt wilt hebben voordat je op accepteren klikt!
   
 3. Wonen in een SSH-woning
  Je kunt heel veel zaken online met de SSH regelen, zoals je huurbetaling of een aanvraag doen voor onderhuur. Kijk op Mijn SSH voor meer informatie.
   
 4. Wooncarrière bij de SSH
  Je wilt waarschijnlijk niet eeuwig in je huidige woonruimte blijven wonen. Gelukkig blijf je bij de SSH inschrijftijd opbouwen, ook als je al een kamer of woning hebt! In sommige panden kun je intern doorverhuizen, maar je kunt natuurlijk ook woonruimte zoeken in een ander SSH-gebouw of zelfs in een andere SSH-stad. Neem eens een kijkje in het huuraanbod!
   
 5. Huur opzeggen
  Je huur opzeggen kan gemakkelijk via je persoonlijke pagina. Je krijgt direct automatisch een ontvangstbevestiging. Heb je geen persoonlijke pagina? Dan kan je ook schriftelijk je huur opzeggen. Lees meer op de pagina Huur opzeggen.