Zoek de kamer die bij je past; ons aanbod is erg divers!

Geen SSH-pand is hetzelfde! Daarom kun je kiezen wat qua ligging, sfeer, grootte en natuurlijk qua prijs bij je past. Een gloednieuw complex of een karakteristiek stadspand? Twintig huisgenoten of liever een stuk of drie? Midden in de stad, dichtbij de collegebanken of juist in een rustige woonwijk? Veel gezamenlijke faciliteiten of (bijna) alles voor jezelf? Your choice!

Bij interesse kijken we naar je inschrijftijd; wel zo eerlijk. Daarna mag je hospiteren of bezichtigen.

We verdelen kamers en woningen op basis van inschrijftijd: hoe langer je bij ons staat ingeschreven, hoe meer kans je maakt op een uitnodiging voor een hospiteeravond of bezichtiging. Soms heb je maanden of jaren inschrijftijd nodig om in aanmerking te komen voor de kamer van je dromen. Dat is wellicht even slikken, maar gelukkig zijn onze studentenhuizen qua gezelligheid en prijs écht de moeite waard om een tijdje op te wachten! Hospiteren kun je trouwens het beste vergelijken met een speeddate: jij vertelt de bewoners iets over jezelf, en zij zullen op hun beurt wat vertellen over de kamer en het huis. Zo kunnen jullie beiden zien of er een match is. Uiteindelijk kiezen de bewoners uit alle - door ons aangedragen - kandidaten hun nieuwe huisgenoot. Wij zien in de praktijk dat deze werkwijze gezellige studentenhuizen oplevert met huisgenoten die het goed met elkaar kunnen vinden.

Je betaalt bij ons lage en eerlijke huurprijzen. We rekenen bovendien geen borg.

Studenten hebben een relatief laag inkomen, en daarom vinden we de betaalbaarheid van onze kamers en woningen ontzettend belangrijk. We stellen de netto huur vast op basis van het puntensysteem van het ministerie van BZK. Op deze pagina vind je meer informatie over dit puntensysteem, de bruto- en netto huur, servicekosten etcetera. We rekenen geen borg, dus je hoeft in tegenstelling tot veel andere studentenhuizen geen extra maand huur te betalen.

De inschrijfkosten zijn eenmalig en slechts €20,-. Je inschrijving is geldig in meerdere studentensteden.

Bij sommige woningcorporaties en websites betaal je maandelijks een bedrag om op het woningaanbod te kunnen reageren. Gelukkig werkt dat bij ons anders! De SSH verlengt je inschrijving ieder jaar kosteloos. Je inschrijving vervalt automatisch op je 30e verjaardag als je op dat moment geen SSH-huurder bent. Overigens kun je met je inschrijving op woonruimte reageren vanaf het moment dat je studeert. Je inschrijving is geldig in alle steden waar de SSH reguliere kamers en woningen aanbiedt: Utrecht, Rotterdam, Tilburg, Amersfoort en Zwolle. Daarnaast hebben we ook aanbod in Maastricht en Groningen, maar dat zijn alleen short stay-kamers voor internationale uitwisselingsstudenten. Als je een kamer of woning hebt gevonden blijf je bij ons trouwens inschrijftijd opbouwen. Dat heeft als voordeel dat je kunt doorverhuizen naar andere woonruimte van de SSH waarvoor wellicht wat meer inschrijftijd nodig is.

Daarnaast heeft inschrijving bij de SSH nog veel meer voordelen:

  • We hanteren geen minimale huurperiode, dus je kunt na het ingaan van je huurcontract iedere maand opzeggen. Je behoudt daarbij gewoon je inschrijftijd! Wel heb je een opzegtermijn van een maand. Lees hierover meer op deze pagina.  
  • In het geval van calamiteiten zijn we 24/7 bereikbaar via telefoonnummer 088-7304200.
  • Wanneer je kamer of woning niet gemeubileerd is en je voor onbepaalde tijd huurt, dan mag je deze naar eigen inzicht aanpassen.  Je hebt voor dit soort aanpassingen echter wel toestemming van de SSH nodig. Kijk hiervoor even op deze pagina.
  • Je kamer onderverhuren of gaan samenwonen is wat ons betreft geen probleem, maar we hanteren wel bepaalde richtlijnen. Lees daarom goed de pagina’s over onderhuur en samenwonen.
  • Vaak hebben huurders goede ideeën om hun studentenhuis of -complex te verbeteren. Daarom kun je een beroep doen op het initiatievenfonds waarvoor de SSH jaarlijks €30.000,- beschikbaar stelt. Per initiatief draagt de SSH maximaal €5.000,- bij. De afgelopen jaren zijn uiteenlopende plannen binnengekomen: van het opknappen van de tuin tot het laten maken van een muurschildering, en van het ophangen van een fietscompressor tot het uitdelen van een energybox voor stadspanden. Wil je hier meer over weten? Kijk dan op de pagina over huurdersinitiatieven!

Waar wacht je nog op? ;) Schrijf je gauw in!