Waar koop ik een beddenpakket?

Internationale studenten die een Short Stay boeken, kunnen tijdens het reserveren van een kamer een beddenpakket aanschaffen. Inhoud van een beddenpakket: een dekbed, een kussen, een dekbedovertrek, een kussensloop en een hoeslaken. Als je geen beddenpakket hebt besteld tijdens het reserveren en je wilt er toch één, dan kun je in de meeste gevallen bij aankomst alsnog een beddenpakket aanschaffen. Check dit wel even bij jouw lokale SSH kantoor.

Mag ik klussen in mijn kamer of woning?

Je mag je kamer of woning in veel gevallen naar eigen inzicht aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een vaste hoogslaper of het veranderen van de indeling. Voor dit soort woningaanpassingen heb je altijd eerst toestemming van de SSH nodig. Voor het leggen van een harde vloer heb je geen toestemming nodig. Volg wel deze instructies! Woon je in gemeubileerde woonruimte, dan mag je niet zelf gaan klussen. Twijfel je of heb je advies nodig, neem dan gerust contact met ons op.

Ik ga samenwonen. Mag ik mijn kamer of woning onderverhuren?

Ja, dat mag in veel gevallen. Wij snappen dat het best spannend is om voor het eerst te gaan samenwonen. We bieden daarom de mogelijkheid om te ‘proef-samenwonen’. Je mag je je kamer of woning maximaal twaalf maanden onderverhuren. Vraag van tevoren altijd toestemming van de SSH om je woonruimte te onderverhuren. We gaan er natuurlijk vanuit dat het samenwonen hartstikke goed gaat. Dan zeg je je huur op. Maar het is dus ook mogelijk om na deze twaalf maanden weer terug te gaan naar je oude kamer/woning. Woon je in een ‘Short Stay’, dan mag je je woonruimte niet onderverhuren. Lees meer over onderverhuren. Je kamer of appartement verhuren via bijvoorbeeld Airbnb mag nooit. Je riskeert dan een boete en uitzetting.

Ik ga een periode op reis of elders studeren. Mag ik mijn kamer of woning onderverhuren?

Ja, dat mag in veel gevallen. Je mag je woonruimte maximaal een jaar onderverhuren. Je moet hiervoor van tevoren wel toestemming vragen aan de SSH. Woon je in een ‘Short Stay’, dan mag je je woonruimte niet onderverhuren. Lees meer over onderverhuren. Illegaal onderverhuren via bijvoorbeeld Airbnb mag nooit, je riskeert dan een boete en uitzetting.  

Mijn woonruimte is gemeubileerd. Wat voor meubels en andere spullen staan hier in?

Op Mijn SSH vind je een inventarislijst van de meubels die op je kamer staan.

Mijn woonruimte is gemeubileerd. Er missen spullen die op de inventarislijst staan. Wat kan ik doen?

Als er spullen missen, neem dan contact met ons op. Wij zorgen dat je de missende spullen krijgt, of zorgen voor vervangende spullen als iets kapot is.