Zwolle

Op kamers: de SSH verhuurt 1.000 studentenkamers en woningen in deze studentenstad

Wil je optimaal genieten van je studententijd? Dan moet je echt wonen in de stad waar je studeert. Op kamers dus! De SSH verhuurt in Zwolle ruim 1000 studentenkamers en woningen, verspreid over de hele stad. De SSH biedt voor ieder wat wils: woningen in het gloednieuwe Talentenplein, maar ook kamers in mooie historische panden zoals aan de Buitenkant. Neem eens een kijkje wat de SSH verhuurt in Zwolle.

Wonen als student in Zwolle

Deze prachtige Hanzestad ligt aan de IJssel en het Zwartewater. Het middeleeuwse stadscentrum wordt afgebakend door de Stadsgracht en is met zijn monumentale bouwwerken een beschermd stadsgezicht. Zwolle heeft een mooie compacte binnenstad. Als student heb je hier alles binnen handbereik: leuke winkeltjes, terrasjes, kroegen en poppodium Hedon. Lekker eten is hier ook geen probleem. De Librije is natuurlijk Zwolles bekendste restaurant, maar gelukkig zijn er ook veel eetcafétjes voor studenten die iets minder te besteden hebben!

Studeren in Zwolle

Zwolle is een echte studentenstad met een zeer groot aanbod in HBO- en MBO-opleidingen, bijvoorbeeld bij Hogeschool Windesheim, Deltion College en ROC Landstede.

Hogeschool Windesheim
Windesheim is een onderwijsinstelling voor hoger beroepsonderwijs in Zwolle waar je maar liefst 63 verschillende opleidingen kunt volgen in allerlei interessegebieden: van Bewegen en Sport tot en met Tecniek, Onderwijs, Theologie & Levensbeschouwing. Windesheim is de grootste aanbieder van hoger onderwijs in Noordwest-Overijssel.

Deltion College
Deltion verzorgt voor 13.000 jongeren en volwassenen beroepsonderwijs op middelbaar niveau op het gebied van Zorg & Welzijn, Recreatie, Economie & Commercie, Sport & Veiligheid, Bouwen & Wonen, Procestechniek & ICT, Creatief, Transport & Logistiek.

ROC Landstede
ROC Landstede verzorgt mbo-opleidingen in de sectoren Economie, Welzijn en Gezondheidszorg, heeft 850 studenten en ruim 60 docenten.

Een bruisende studententijd in Zwolle

Studeren in Zwolle betekent gegarandeerd een leuke studententijd. Het is een leuke en bruisende studentenstad met veel aansprekende evenementen zoals het grootste Bevrijdingsfestival van ons land, het RTL Viert de Zomer concert, het Stadsfestival, Dancetour en heel veel meer. Maar de stad zit ook bomvol met gezellige cafés en restaurants waar je lekker een hapje kunt eten. In de zomer komen de terrasjes weer tevoorschijn en is het heerlijk om na een college even wat zon mee te pakken. ‘Het Vliegende Paard’ is het studentencafé waar veel studentenverenigingen samenkomen. Buro Ruis organiseert daarnaast veel leuke studentenactiviteiten.

Bruisweken in Zwolle

Als je in Zwolle gaat studeren, dan moet je de Bruisweken zeker niet missen. Een unieke kans om nieuwe vrienden te ontmoeten en je nieuwe stad te leren kennen! De Bruisweek vindt altijd plaats in augustus, vlak voor de start van het nieuwe collegejaar. Er zijn sportieve activiteiten waar jij jouw skills kunt showen en waarin je samenwerkt. De manier om elkaar echt te leren kennen. Maar het is meer dan dat! Je neemt deel aan workshops, een kroegentocht en eet gezellig met elkaar. 's Avonds is het tijd voor een drankje en kan je tijdens een van de vele festiviteiten lekker uit je dak gaan. Als Zwolse student moet je dit zeker meegemaakt hebben! Meer info: http://www.bruisweken.nl

Contact met de SSH - kantoor Zwolle

zwolle@sshxl.nl
Telefoon: +31 (0) 88 730 42 00
WhatsApp: +31 (0) 6 46 60 18 40 (reactie op werkdagen binnen twee uur)
www.facebook.com/zwollessh