De Bisschoppen - Salamancapad

346 kamers | 206 appartementen
Utrecht Science Park
18 m² | 28 m² - 40 m²

De Bisschoppen is herkenbaar aan de twee stijlvolle zwart-rode flats. Dit studentencomplex op het Utrecht Science Park biedt onderdak aan maar liefst 552 studenten. In de flat aan het Salamancapad vind je ongemeubileerde kamers en woningen en in de flat aan de Cambridgelaan (even nummers) gemeubileerde kamers en woningen. De universiteit, hogeschool en tal van voorzieningen zoals een supermarkt, sportcomplex en bars, liggen op een steenworp afstand. Binnen vijftien minuten fiets je naar het centrum van Utrecht.

Het complex
De Bisschoppen bestaat uit twee torens met ieder negentien verdiepingen en elf herenhuizen. De identieke flats hebben op elke verdieping een tweepersoons-, een driepersoons- en een vierpersoonseenheid, twee tweekamerwoningen en vijf eenkamerwoningen. Vanaf de vierde verdieping delen de huisgenoten een gemeenschappelijk balkon. De gemeubileerde kamers in de toren aan de Cambridgelaan zijn allemaal gereserveerd voor de buitenlandse studenten van Hogeschool Utrecht en Utrecht University.

De kamers in herenhuizen
In de herenhuizen woon je met zijn achten, tienen of veertienen. Deze kamers zijn ongeveer 18 m² groot. Huisgenoten delen een grote woonkeuken van ruim 30 m².  Er zijn meerdere douches en toiletten aanwezig. De kamers hebben een eigen wastafel. In  totaal zijn er 110 van deze kamers. De herenhuizen beschikken allemaal over een dakterras.

De kamers in de toren
In de 168 kamers in de hoge flat aan het Salamancapad wonen vriendengroepen. Deze kamers zijn ongeveer 18 m² groot. De vriendengroepen delen een grote woonkeuken van ruim 30 m², een douche en een toilet. De kamers hebben een eigen wastafel.

De woningen
Wil je liever op jezelf wonen? Dat kan in één van de 134 woningen in De Bisschoppen. In totaal biedt de SSH 97 studio’s van ongeveer 28 m² en 37 tweekamerwoningen van ongeveer 40 m². In de tweekamerwoningen mag je samenwonen.        

Faciliteiten  
Internet: ja
Wifi: nee
Lift: wel in de flats, niet in de herenhuizen
Parkeergelegenheid: nee
Fietsenstalling: ja

Huurtoeslag
Voor de kamers is het helaas niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen. Dat kan wel voor de studio’s en tweekamerwoningen. Je kan alleen huurtoeslag aanvragen als je 23 jaar of ouder bent.  Lees hierover meer op www.toeslagen.nl.

Voor wie                    
De Bisschoppen is een studentencomplex. Je kunt daar dus wonen als je student bent. Daarom geldt voor de ongemeubileerde kamers en woningen in De Bisschoppen een campuscontract. Bovendien mag je niet teveel verdienen als je hier wilt wonen. Lees meer over de inkomenstoets.

Voor de Short Stay geldt dat jouw onderwijsinstelling een kamer voor je gereserveerd moet hebben.

Veiligheid
Op het studentencomplex is cameratoezicht. Met oog op de bescherming van de privacy van de bewoners en bezoekers heeft de SSH het protocol Cameratoezicht opgesteld.

Woonbestuur                          
Voor de toren aan het Salamancapad is een woonbestuur actief o.a. met een eigen Facebook pagina en website: www.salamancapad.nl

Hoe reageren
Kamers in de herenhuizen
Als hier een kamer vrij komt, adverteren we die op deze website. Klik op de button ‘Huuraanbod’ om te kijken of er iets vrij is. Voordat je kunt reageren, moet je eerst ingeschreven staan bij de SSH. De kandidaat met het ‘oudste’ inschrijfnummer, krijgt een uitnodiging om de kamer te bezichtigen.

Kamers in toren aan het Salamancapad
Als hier een kamer vrijkomt, mogen de huidige bewoners een nieuwe huisgenoot voordragen. Deze nieuwe bewoner moet ingeschreven zijn bij de SSH.

Woningen
Als er een woning vrijkomt, adverteren we die op deze website. Je moet ingeschreven staan bij WoningNet om voor de woningen in aanmerking te komen.

 

Zoek je een kamer?