Wij werken vanwege het coronavirus zoveel mogelijk vanuit huis. De bezetting op onze kantoren is daarom beperkt. We verzoeken je daarom om eerst onze online FAQ te checken. Staat jouw vraag daar niet tussen? App ons (+31 88 730 4200) of mail ons dan (info@sshxl.nl). Je kunt ons alleen bellen voor urgente reparatieverzoeken. Dit doe je door te bellen naar ons algemene nummer (+31 88 730 4200) en de 1 te kiezen in ons keuzemenu.

Casa Confetti

377 kamers en woningen
Utrecht Science Park
18 m² - 30 m²

Casa Confetti is het meest opvallende gebouw van De Uithof en dankt zijn naam aan de vele kleurrijke panelen op de gevel. Dit schitterende gebouw is van verre te zien en staat midden tussen alle gebouwen van de universiteit, hogeschool en voorzieningen zoals een supermarkt en bars. Ook voor een knipbeurt hoef je niet ver; er zit een kapper in het gebouw. Binnen vijftien minuten fiets je naar het centrum van Utrecht. Het gebouw telt vijftien verdiepingen en heeft een enorm dakterras, waar je een prachtig uitzicht hebt over Utrecht aan de ene kant en de bosrijke omgeving van Rhijnauwen aan de andere kant. Hier wonen 377 studenten in zelfstandige woningen of kamers.

De kamers
Unit met vier kamers
Casa Confetti heeft veertien groepen met ieder vier kamers van ongeveer 18 m². Je deelt een douche en een toilet met je huisgenoten. Bovendien is er een gemeenschappelijke woonkeuken.

Unit met drie kamers
Er zijn twintig groepen met ieder drie kamers van ongeveer 18 m². Deze verhuurt de SSH aan vriendengroepen. Dat betekent dat bewoners zelf een nieuwe bewoner mogen aandragen als er een kamer vrijkomt. Je deelt een douche en een toilet met je huisgenoten. Bovendien is er een gemeenschappelijke woonkeuken.

De woningen
De 257 studio’s zijn gemiddeld 30 m² en hebben een eigen keuken, toilet en badkamer. Elke verdieping heeft een gemeenschappelijke woonkamer, die je deelt met andere studiobewoners.

Faciliteiten  
Internet: ja
Wifi: nee
Lift: ja
Parkeergelegenheid: nee
Fietsenberging: ja

Huurtoeslag
Alleen voor de zelfstandige studio’s kan je huurtoeslag aanvragen als je 23 jaar of ouder bent. Lees hierover meer op www.toeslagen.nl

Voor wie
Casa Confetti is een studentencomplex. Je kunt daar wonen als je student bent. Daarom geldt voor de kamers en woningen een campuscontract. Bovendien mag je niet teveel verdienen. Meer informatie over de inkomenstoets.

Veiligheid
In Casa Confetti is cameratoezicht. Met het oog op de bescherming van de privacy van de bewoners en bezoekers heeft de SSH het protocol ‘Cameratoezicht’ opgesteld. Lees meer over cameratoezicht.

Woonbestuur                        
Er is een woonbestuur actief. Het woonbestuur heeft een eigen website: www.casa-confetti.nl

Hoe reageren
Lege kamers en woningen in Casa Confetti worden aangeboden via deze website. Klik op de button ‘Huuraanbod’ om te kijken of er iets vrij is. Voordat je kunt reageren, moet je eerst ingeschreven staan bij de SSH. De kandidaat met het ‘oudste’ inschrijfnummer, krijgt een uitnodiging om de kamer te bezichtigen.

Voor de zogenaamde vriendengroepen geldt dat bewoners zelf een nieuwe huurder mogen aandragen.

Zoek je een kamer?