Wij werken vanwege het coronavirus zoveel mogelijk vanuit huis. De bezetting op onze kantoren is daarom beperkt. We verzoeken je daarom om eerst onze online FAQ te checken. Staat jouw vraag daar niet tussen? App ons (+31 88 730 4200) of mail ons dan (info@sshxl.nl). Je kunt ons alleen bellen voor urgente reparatieverzoeken. Dit doe je door te bellen naar ons algemene nummer (+31 88 730 4200) en de 1 te kiezen in ons keuzemenu.

Johanna

655 kamers en woningen
Wijk: Utrecht Science Park
12 m² - 35 m²

Johanna is het allernieuwste studentencomplex dat de SSH heeft gebouwd aan de Bisschopssteeg in Utrecht Science Park (De Uithof). Hier wonen 655 studenten in de wolken! Het is een prachtig gebouw, waarvan de gevel is bekleed met authentieke blauwe en witte tegels van Koninklijke Tichelaar Makkum.

De kamers
In Johanna zijn er in totaal 381 studentenkamers. Deze zijn ongeveer 16 m². De groepen bestaan uit vier, vijf of zes kamers. Je deelt een ruime woonkeuken, badkamer en toilet dus met zijn vieren, vijven of zessen. Water, elektra, internet, IP TV en gemeentelijke belastingen en heffingen zijn inbegrepen in de huurprijs. Je kunt helaas geen huurtoeslag aanvragen voor de kamers.

Short Stay
In Johanna zijn 148 kamers gereserveerd voor de internationale gasten van de Universiteit UtrechtHogeschool Utrecht en HKU. Dat noemen we de Short Stay. Om het de buitenlandse student gemakkelijk te maken zijn deze kamers volledig gemeubileerd en van alle gemakken voorzien. Denk aan vloerbedekking, gordijnen, een bed, bureau en bureaustoel, kledingkast en lampen. De keuken is uitgerust met koelkast, fornuis, afzuigkap, combimagnetron, servies, bestek, pannen en andere keukenbenodigdheden.

Doven en slechthorenden
In Johanna zijn 12 kamers bedoeld voor dove en gebarentaalstudenten. Samen met het Instituut voor Gebaren, Taal en Dovenstudies (IGT&D) van Hogeschool Utrecht hebben we dit bijzondere project gerealiseerd. De doven kunnen - anders dan in een 'normaal' studentenhuis - makkelijk communiceren met hun huisgenoten en de studenten gebarentaal kunnen elke dag oefenen. Wel zo handig! Ben je een dove/slechthorende student of ben je student IGT&D en zoek je een kamer? Meld je aan: gebarenunitSSH@hu.nl. Zodra er een kamer vrij komt nemen we contact met je op.

Topsporters
Één huis met vijf kamers is gereserveerd voor studenten met een NOC*NSF topsportstatus. Hier wonen onder andere een schaker, twee hockeyers en twee atleten. Sport Utrecht selecteert de studenten voor deze woning. Hier vind je meer informatie.

De woningen
Er zijn 274 studio’s in Johanna. In deze studio heb je alle voorzieningen voor jezelf: een woon-/slaapkamer met open keuken en een aparte badkamer met toilet. Internet en IP TV zijn inbegrepen in de huur. Alle studio’s zijn bestemd voor bewoning door één persoon.

Voor de studio's kan je alleen huurtoeslag aanvragen als je 23 jaar of ouder bent. Je moet ingeschreven zijn bij WoningNet als je in aanmerking wil komen voor een woning.

Mindervalidewoningen
In Johanna zijn drie mindervalidewoningen. De woningen hebben een aangepaste badkamer en de keuken heeft een in hoogte verstelbaar aanrechtblad. Ben je hierin geïnteresseerd, neem dan contact met ons op via utrecht@sshxl.nl.

Wasserette Johanna SSH Student Housing UtrechtVoorzieningen in Johanna
Op de begane grond van Johanna vind je wasserette De Waskamer. Hier doe jij je was in professionele, energiezuinige en waterbesparende wasmachines en drogers. In de woningen is geen wasmachineaansluiting aanwezig. 

Op verschillende plekken zijn mooie terrassen aangelegd: een groot collectief terras beneden aan de achterkant van het gebouw en een terras op de 11e verdieping met een prachtig uitzicht over Utrecht of de bossen van Amelisweerd. Op de begane grond van Johanna zijn studieplekken, waar kunt je neerstrijken met je laptop. En neem er gelijk een lekker kopje koffie bij van The Village Coffee, the best coffee in town!

Johanna's Wheels
Johanna heeft haar eigen deelauto's: Johanna's Wheels. Alle bewoners kunnen hiervan gebruik maken. Er zijn geen parkeerplekken aanwezig bij Johanna. Je kunt alleen laden en lossen bij het complex zelf.
Heb je een auto, dan ben je aangewezen op de parkeerterreinen in Utrecht Science Park.

Huurtoeslag
Helaas kun je voor de kamers geen huurtoeslag aanvragen. Voor de studio's kan je alleen huurtoeslag aanvragen als je 23 jaar of ouder bent. Kijk voor informatie op www.toeslagen.nl.

Voor wie
Johanna is een studentencomplex. Daarom geldt hier het campuscontract. Je mag daarnaast niet teveel verdienen als je hier wilt wonen. Lees hier meer over de inkomenstoets.

Facebook & Website
Johanna heeft haar eigen facebookpagina en website.

 

Zoek je een kamer?