Wij werken vanwege het coronavirus zoveel mogelijk vanuit huis. De bezetting op onze kantoren is daarom beperkt. We verzoeken je daarom om eerst onze online FAQ te checken. Staat jouw vraag daar niet tussen? App ons (+31 88 730 4200) of mail ons dan (info@sshxl.nl). Je kunt ons alleen bellen voor urgente reparatieverzoeken. Dit doe je door te bellen naar ons algemene nummer (+31 88 730 4200) en de 1 te kiezen in ons keuzemenu.

Tuindorp-West Complex

1250 kamers en woningen
Tuindorp
14 m² | 60 m² - 80 m²

Het Tuindorp-West Complex (TWC) is een studentencomplex waar 1250 studenten wonen. De SSH bouwde de flats in de jaren zeventig. De gebouwen liggen aan de Van Lieflandlaan, Gisbert Bromlaan, Frits Coerslaan en de Willem Schuylenburglaan. Er staan drie hoogbouwflats van 18 verdiepingen en een aantal laagbouwflats. Het TWC ligt ten noorden van Utrecht-centrum, naast het NS-station Overvecht. Per fiets ben je in vijf à tien minuten in Utrecht-centrum en in twintig minuten in De Uithof.

De units
De flats aan de Willem Schuylenburglaan (oneven nummers), Frits Coerslaan en  Gisbert Bromlaan  bestaan uit groepen met twee of vier kamers. Je deelt een badkamer en een toilet en er is een gemeenschappelijk woonkeuken. De flats aan de Van Lieflandlaan en Willem Schuylenburglaan (even nummers) bestaan uit groepen met tien kamers. Je deelt twee badkamers en twee toiletten en er is een gemeenschappelijke woonkeuken.

De kamers
De kamers zijn gemiddeld 14 m². De kamers in de groepen van vier en tien kamers hebben een eigen wastafel. Deze kamers zijn verdeeld rond een trappenhuis over twee of drie verdiepingen. Bij de groepen met twee kamers is alles gelijkvloers.

De woningen
Er zijn vijf woningen op Tuindorp-West. Deze variëren qua grootte tussen 60 en 80 m². De woningen bestaan uit vier kamers: een woonkamer en drie slaapkamers. Verder heb je de beschikking over een eigen toilet en badkamer.

Faciliteiten  
Internet: ja
Lift: wel in de hoogbouwflat, niet in de laagbouw
Parkeergelegenheid: ja, gratis parkeren op het complex
Fietsenstalling: ja

Huurtoeslag
Voor de woningen en sommige kamers kun je huurtoeslag aanvragen. Kijk voor meer informatie op www.toeslagen.nl. Voor de Short Stay kun je geen huurtoeslag aanvragen.

Voor wie
Het TWC is een studentencomplex. Je kunt daar dus wonen als je student bent. Daarom geldt voor de  kamers een campuscontract. Bovendien mag je niet teveel verdienen. Meer informatie over de inkomenstoets. Het campuscontract geldt niet voor de woningen. Deze zijn ideaal als je net bent afgestudeerd en je je eerste stap op de woningmarkt zet.

Veiligheid
Op het studentencomplex is cameratoezicht. Met het oog op de bescherming van de privacy van de bewoners en bezoekers heeft de SSH het protocol Cameratoezicht opgesteld.

Huisfeesten
Wil je een huisfeest organiseren met meer dan 50 bezoekers? Meld dit dan met het aanvraagformulier huisfeesten op Mijn SSH.

Woonbestuur                        
Er is een woonbestuur actief. Kijk voor meer informatie op de website of Facebook pagina.

Website:           www.tuindorpwestcomplex.nl
E-mail:             info@tuindorpwestcomplex.nl
Facebook          www.facebook.com/tuindorpwest

Hoe reageren
Lege kamers en woningen op het Tuindorp-West Complex worden aangeboden via deze website. Klik op de button ‘Huuraanbod’ om te kijken of er iets vrij is. Voordat je kunt reageren, moet je eerst ingeschreven staan bij de SSH. Voor de woningen geldt dat de kandidaat met het ‘oudste’ inschrijfnummer een uitnodiging krijgt om de woning te bezichtigen. Heb je gereageerd op een kamer? Dan worden de kandidaten die het langst staan ingeschreven uitgenodigd voor een hospiteeravond. De bewoners kiezen uit deze kandidaten hun nieuwe huisgenoot.

Zoek je een kamer?