Utrecht

Op kamers: de SSH verhuurt 13.000 studentenkamers en woningen in deze studentenstad

Iedereen is het er wel over eens: je studententijd is de leukste tijd van je leven! Maar als je je helemaal wilt onderdompelen in het studentenleven, dan moet je in de stad wonen waar je studeert. Op kamers dus! De SSH verhuurt in Utrecht 13.000 studentenkamers en woningen, verspreid over de hele stad. Er is voor ieder wat wils: kamers in een gezellig groot studentencomplex of in een monumentaal stadspand bij het Wilhelminapark, misschien zelfs je eigen woning? De SSH heeft het allemaal. Zoek je een betaalbare kamer en een betrouwbare huisbaas? Dan ben je hier aan het juiste adres. Neem eens een kijkje wat de SSH verhuurt in Utrecht.

Wonen als student in Utrecht

Utrecht staat bekend om haar prachtige historische centrum. Je kunt hier heerlijk struinen langs de Oudegracht met haar werfkelders, de Nieuwegracht, het Museumkwartier, de Zeven Steegjes, de Domtoren en de vele kerken die de stad rijk is. Je voelt de geschiedenis, maar ondertussen ademt alles in Utrecht een gezellige studentensfeer uit. Niet zo verwonderlijk, want in Utrecht wonen maar liefst 70.000 studenten. In de binnenstad wemelt het van de kroegen, terrasjes, filmtheaters, koffiebarretjes en kappers met studentenkorting. In de zomer zijn parken als het Lepelenburg en Wilhelminapark de achtertuin van veel studenten, waar ze in het zonnetje studeren of picknicken.

Studeren in Utrecht

De Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht zijn de grootste onderwijsinstellingen in Utrecht. De faculteitsgebouwen bevinden zich grotendeels in het Utrecht Science Park ofwel De Uithof. Op deze studentencampus kun je studeren en wonen. Maar liefst 2.500 studenten hebben hier de tijd van hun leven.

Universiteit Utrecht (UU)
De Universiteit Utrecht is een researchuniversiteit, met zeven faculteiten die gezamenlijk het hele wetenschappelijke spectrum van onderzoek en onderwijs bestrijken. De Universiteit Utrecht behoort tot 's werelds topuniversiteiten. De Shanghai Ranking rangschikt de universiteit op 1 in Nederland, op een 16e plaats in Europa en wereldwijd op een 57e plaats.

Hogeschool Utrecht (HU)
Door fusies van enkele hogescholen in de stad en provincie Utrecht ontstond in 2005 de Hogeschool Utrecht (HU University of Applied Sciences Utrecht). Je kunt er op zes faculteiten terecht, namelijk: Communicatie & Journalistiek, Economie & Management (FEM), Educatie (FE), Gezondheidszorg (FG), Natuur & Techniek (FNT) en Maatschappij & Recht (FMR). Deze faculteiten hebben ook op de locatie Amersfoort opleidingen gevestigd.

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU)
HKU is een van de grootste opleidingsinstituten voor kunst en cultuur in Europa. Aan HKU studeren bijna 4000 studenten aan acht schools: Beeldende Kunst, Design, Muziek en Technologie, Games en Interactie, Kunst en Economie, Media, Utrechts Conservatorium en Theater. HKU heeft vier expertisecentra die onderwijs en onderzoek in de verschillende disciplines verbinden. HKU is gevestigd in Utrecht en Amersfoort.

Een fantastische studententijd in Utrecht

Tijdens je studie is het is natuurlijk belangrijk dat je je studiepunten behaalt. In Utrecht vind je een rustige studieplek in de twee prachtige universiteitsbibliotheken in Utrecht Science Park en aan de Drift in het centrum. Bovendien kun je hier nog goede koffie halen ook!

Maar je kunt natuurlijk niet altijd met je neus in de boeken zitten. Wil je je aansluiten bij een vereniging dan is er in Utrecht keuze genoeg; van een ‘traditionele’ studentenvereniging tot een sport- of studievereniging. Op cultureel gebied kun je terecht bij het cultuurcentrum Parnassos en natuurlijk het poppodium Tivoli.

Utrechtse Introductie Tijd (UIT)

Ga je in Utrecht studeren, dan is mee doen aan de Utrechtse Introductie Tijd een absolute must. Dit is het moment om de stad te leren kennen en nieuwe vrienden te maken! De UIT vindt altijd plaats in augustus, vlak voor de start van het nieuwe collegejaar. Meer info: http://www.utrechtseintroductietijd.nl  
 

Contact met de SSH - kantoor Utrecht

utrecht@sshxl.nl
tijdelijkekamers@sshxl.nl
(tijdelijke kamers)
shortstayutrecht@sshxl.nl (reserved accommodation)

+31 (0) 88 730 42 00
www.facebook.com/sshxl