Talent Square

705 kamers en woningen
Centrum
18 m² / 24 m² / 48 m²

Leef, woon en studeer in Talent Square, in hartje Tilburg naast het station en op steenworp afstand van de Universiteit. Rondom een centraal ontmoetingsplein liggen 455 studio’s en 250 kamers, verdeeld over vier gebouwen die met elkaar in verbinding staan. In dit complex wonen meer dan 700 studenten, van verschillende nationaliteiten. Op het sfeervol ingerichte plein kun je relaxen, studeren (gratis Wifi aanwezig) of genieten van een drankje op het terras. Je kunt er gebruik maken van diverse diensten of meedoen aan verschillende activiteiten. Er is voor ieder wat wils!

De units met kamers
Een unit bestaat uit vijf kamers. Je deelt dus de gezamenlijke woonkamer/keuken van ongeveer 12 m² met vier huisgenoten. De woonkeuken is met een kookplaat, afzuigkap, koelkast, magnetron is van alle gemakken voorzien. Aan de eettafel is genoeg plek om gezellig samen te eten. Wil je lekker relaxen, dan plof je neer bij de TV op de comfortabele tweezitsbank.

De kamers
Tilburg University heeft alle 250 gemeubileerde kamers gereserveerd voor hun internationale studenten. Dat noemen we de zogenaamde Short Stay. De kamer van 18 m² is gemeubileerd en gestoffeerd. Dat betekent dat er gordijnen hangen en een slijtvaste PVC-vloer met houtnerf ligt. Bovendien is de kamer ingericht met een eenpersoons bed, een luie stoel, bureau, nachtkastje en kledingkast. Iedere kamer heeft zijn eigen douche en toilet.

De studio's
Binnen Talent Square kun je kiezen uit drie verschillende studio’s namelijk Studio Basic, Studio Comfort en Studio Comfort+. Alle studio’s hebben een oppervlakte van 24 m² en zijn voorzien van internet. Je hebt je eigen keuken met afzuigkap, een eigen badkamer met douche, toilet en een wastafel.

  • Studio Basic: is voorzien van een onderhoudsvrije PVC-vloer met houtmotief, gordijnen en afzuigkap.
  • Studio Comfort: is gestoffeerd en gemeubileerd met onder andere gordijnen, PVC-vloer, een bed 90x200 cm, eettafel en stoelen, luie stoel, kledingkast en boekenkast. De keuken is voorzien van een kookplaat, combimagnetron, afzuigkap en tafelmodel koelkast met vriesvak.
  • Studio Comfort plus: is gestoffeerd en volledig gemeubileerd met onder andere gordijnen, PVC-vloer, een twijfelaar (140 x 220 cm), LCD tv, eettafel en stoelen, luie stoel, kledingkast, boekenkast, magneetbord. De keuken is volledig ingericht: afzuigkap, kookplaat, combimagnetron, tafelmodel koelkast met vriesvak, koffiezetapparaat, waterkoker, broodrooster.
  • Love studio: de enige Love Studio in het gebouw is qua inrichting en aankleding vergelijkbaar met de Comfort Plus studio. De Love Studio is alleen groter, namelijk 48 m² en heeft twee kamers.
Faciliteiten  
Internet: ja, kosten inbegrepen in huurprijs
Fietsenstalling: ja
Parkeergelegenheid: ja, betaald en op basis van beschikbaarheid
Lift: ja
Buitenverblijf: ja, gemeenschappelijke binnenplaats
Wasserette: ja, op de begane grond
Restaurant: ja
Internetwinkel: ja

Huurtoeslag
Voor de studio's is het mogelijk om huurtoeslag aan te vragen. Voor het berekenen van de huurtoeslag voor een studio gebruik je de rekenhuur. De rekenhuur bestaat uit de kale huurprijs en een deel van de servicekosten. Dit bedrag is voor alle studiotypes gelijk. De hoogte van de rekenhuur vind je in de advertentie. Kijk voor meer informatie en het maken van een proefberekening op www.toeslagen.nl.

Voor wie
Ben jij voltijd student en op zoek naar een zelfstandige woonruimte in hartje centrum Tilburg? Spreekt het jou aan om te wonen tussen bewoners van over de hele wereld? Zo ja, dan is een studio in Talent Square ideaal voor jou. Alle kamers in Talent Square zijn gereserveerd voor internationale studenten die studeren aan de Tilburg University. Om voor deze kamers in aanmerking te komen heb je eerst goedkeuring nodig van Tilburg University.

De SSH in Tilburg kan alleen een studio toewijzen aan:

  • Voltijdse WO student
  • Voltijdse HBO student
  • Voltijdse MBO student (enkel niveau 3 en 4)

Campuscontract
Het campuscontract is ook van toepassing op Talent Square. Klik op de link voor meer informatie over de voorwaarden van een campuscontract.

Veiligheid
Er is cameratoezicht aanwezig in het complex.

Huisdieren
In TalentSquare mag je alleen huisdieren in een kooi houden. Dat betekent dat je geen kat of hond mag hebben.

Hoe reageren
Lege studio’s in Talent Square worden aangeboden via deze website. Klik op de button ‘Huuraanbod’ en check of er een studio in Talent Square vrij is. Voordat je kunt reageren, moet je eerst ingeschreven staan bij de SSH.

Ook de Short Stay van Tilburg University kun je reserveren via deze website. Je hebt toestemming van Tilburg University nodig om voor een Short Stay in aanmerking te komen.

Switch it off
De SSH heeft diverse maatregelen genomen om het energieverbruik te laten dalen, bijvoorbeeld door aanpassingen in de cv-installatie. Bovendien prijken er al zonnepanelen op het dak van het gebouw.

Ook bewoners spelen een belangijke rol in energiebesparing. In Talentsquare strijden alle studentenhuizen in een besparingbattle tegen elkaar wie de meeste energie bespaart. Dit kan al met simpele maatregelen. Op alle binnendeuren van de groepswoningen hebben we bijvoorbeeld 'Switch it off'-stickers geplakt. Wij zagen namelijk dat studenten regelmatig het licht en de verwarming niet uitdeden bij het verlaten van de woning. Wat voor resultaat de stickers hebben? Dat zie je in dit filmpje!

 

Zoek je een kamer?