Tilburg

De SSH verhuurt 705 studio's en kamers in TalentSquare

Op jezelf wonen hoort erbij als je gaat studeren! Je kunt natuurlijk een kamer zoeken in een studentenhuis. Maar het is toch veel fijner om te wonen in een studio met je eigen keuken, badkamer en toilet? Dat kan in TalentSquare. De SSH verhuurt hier 705 woningen en kamers. Klik hieronder op het aanbod in TalentSquare.

Bekijk alle SSH locaties in Tilburg op de kaart

Wonen als student in Tilburg

Tilburg is een echte studentenstad, met meer dan 29.000 studenten uit binnen- en buitenland. Tilburg heeft een gezellige compacte binnenstad, met leuke winkels en cafeetjes. Je komt geheid bekenden tegen als je even de stad in loopt! Het grootste evenement van het jaar is de Tilburgse Kermis, die tien dagen duurt en meer dan een miljoen bezoekers trekt. Ook carnaval is elk jaar weer een enorm feest, als de stad wordt getransformeerd in Kruikenstad.

Studeren in Tilburg

Zo’n 29.000 studenten studeren in Tilburg aan een van de drie onderstaande instellingen voor hoger onderwijs.

Tilburg University
Tilburg University is gespecialiseerd in mens- en maatschappijwetenschappen. Hun motto is niet voor niets ‘Understanding Society’. De universiteit beschikt over een compacte campus met vijf faculteiten, een Businessschool en diverse Graduate Schools.

Fontys Hogeschool
Fontys is één van de grootste hoger onderwijsinstellingen van Nederland met een onderwijsaanbod in bijna alle sectoren. In Tilburg kun je kiezen uit 83 verschillende opleidingen op meerdere locaties. In het centrum bevindt zich Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Op de campus Stappegoor worden veruit de meeste opleidingen gegeven. Fontys Hogeschool Journalistiek en Juridische Hogeschool Avans-Fontys zijn gehuisvest vlakbij Station Tilburg University.

Avans Hogeschool
Avans verzorgt hoger onderwijs in acht sectoren op zeven locaties in drie steden, namelijk Breda, ’s-Hertogenbosch en Tilburg. In Tilburg biedt de hogeschool zeven opleidingen aan, vooral in technische richtingen zoals Bouwkunde en Civiele techniek. Samen met Fontys verzorgt Avans de opleiding HBO-Rechten aan de Juridische Hogeschool Avans-Fontys in Tilburg.

Klik hier voor meer informatie op onderstaande links:
Tilburg University
Fontys Hogeschool 
Avans Hogeschool

 

Een topstudententijd in Tilburg

Ga je studeren in Tilburg, dan kun je rekenen op een bruisend studentenleven. Je kunt bijvoorbeeld lid worden van een van de Tilburgse studentenverenigingen. Dit is een makkelijke manier om nieuwe mensen te leren kennen. Dit kan gaan om een gezelligheidsvereniging maar bijvoorbeeld ook een sportvereniging, studievereniging of culturele vereniging.

Studentenverenigingen
Tilburg heeft vijf studentenverenigingen, elk met een eigen karakter en verleden:
- St. Olof is de oudste studentenvereniging van Tilburg;
- T.S.V. Plato is in 25 jaar tijd uitgegroeid tot de grootste studentenvereniging van Zuid-Nederland;
- I*ESN heeft ongeveer 650 leden en richt zich vooral op internationaal georiënteerde studenten;
- Vidar heeft een prachtige nieuwe sociëteit middenin de bossen aan het water. Echt een unieke locatie in Tilburg!
- SV Totus is de studentenvereniging van Avans Hogeschool in Tilburg.

TOP-week

De TOP-week is de Tilburgse introductieweek voor studenten. Deelnemen aan de TOP-week is de perfecte manier om kennis te maken met het Tilburgse Studentenleven. Je leert je medestudenten kennen en komt veel te weten over studeren in Tilburg en de stad Tilburg. Deze week mag je dus echt niet missen! Meer info: http://www.top-week.nl/

Contact met de SSH - kantoor Tilburg