Rotterdam

Op kamers: de SSH verhuurt 1.800 kamers en appartementen voor studenten in Rotterdam

Kameraanbod Rotterdam - Hoe werkt het? - Inschrijven

Je studentenleven begint pas echt als je op kamers woont! De SSH verhuurt in Rotterdam bijna 1.800 studentenkamers en appartementen, verspreid over de hele stad. Het aanbod van de SSH is zeer divers: kamers in prachtige pakhuizen als Caland II of ’t Leidsche Veem, appartementen op de campus of midden in Kralingen. Zoek je een betaalbare kamer en een betrouwbare huisbaas? Dan ben je hier aan het juiste adres. Bij de SSH vind je eenvoudig een kamer in een gezellig studentenhuis op een toplocatie!

Bekijk alle SSH locaties in Rotterdam op de kaart

Wonen als student in Rotterdam

Rotterdam heeft onbetwist de meest indrukwekkende skyline van Nederland. Wat ook indruk maakt is de grootste en belangrijkste haven ter wereld, waardoor Rotterdam de belangrijkste handelsstad van Europa is. Rotterdam is een hippe studentenstad met meer dan genoeg kroegen, discotheken en clubs waar je gezellig een drankje kunt drinken.

Studeren in Rotterdam

De grootste onderwijsinstellingen van Rotterdam zijn de Erasmus Universiteit, Hogeschool Rotterdam en Hogeschool InHolland. De universiteitsgebouwen bevinden zich grotendeels op Campus Woudenstein. De locaties van de hogescholen zijn verspreid over de stad.

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)
De EUR biedt internationaal georiënteerd onderwijs, meer dan twintig soorten opleidingen en internationaal toponderzoek. De universiteit kent een groot aantal uitwisselingsprogramma’s met buitenlandse universiteiten, waardoor je gemakkelijk een deel van je studie in een ander land kunt volgen. De EUR telt ongeveer 15.000 studenten.

Hogeschool Rotterdam
Hogeschool Rotterdam biedt een groot aantal opleidingen aan in de richtingen Economie, Gedrag en Maatschappij, Gezondheidszorg, Kunst, Media & ICT, Onderwijs (lerarenopleidingen) en Techniek. Hogeschool Rotterdam heeft veertien locaties verspreid door de stad.

Een bruisende studententijd in Rotterdam

Je studententijd is de tijd van je leven. Uiteraard is je studie hartstikke belangrijk, maar ontspanning hoort er ook bij! Wil je snel en gemakkelijk mensen leren kennen, dan kun je bijvoorbeeld lid worden bij een van de Rotterdamse studentenverenigingen. Het aanbod van studentenverenigingen is enorm van gezelligheidsverenigingen tot politieke verenigingen en religieuze verenigingen. Voor ieder wat wils dus! Geen zin in een vereniging? Hou dan de Rotterdamse festivals in de gaten.

Eureka: de introductieweek voor studenten in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren, dan moet je echt deelnemen aan de Eurekaweek. Een unieke kans om nieuwe vrienden te leren kennen en kennis te maken met Rotterdam! De Eurekaweek vindt altijd plaats in augustus, vlak voor de start van het nieuwe collegejaar.

Contact met de SSH - kantoor Rotterdam