M-gebouw

123 kamers
Buitenwijk West
15 m² - 30 m²

Het M-gebouw is een bijzondere locatie: de kamers bevinden zich namelijk in een aparte vleugel van een voormalig ziekenhuis. Ondanks dat deze locatie op een steenworp afstand ligt van het centrum van Maastricht en de universiteit, is het er rustig en heb je de ruimte om buiten te zitten of een potje basketbal of tennis te spelen. Deze locatie is erg populair onder (internationale) studenten, vanwege de sociale sfeer van studenten, de centrale ligging, maar zeker ook door de betaalbare kamers. Zoals gezegd, het gebouw stamt af van een voormalig ziekenhuis, wat de kamers veel ruimte geeft. Daarbij zijn alle benodigde (gezamenlijke) faciliteiten aanwezig, is er een housing officer op locatie en bieden wij 24/7 bewaking. In totaal wonen er 145 studenten, starters of medewerkers van de universiteit.

De afdeling
Een afdeling telt vijftien kamers. Studenten van over de hele wereld wonen hier met veel plezier. Je deelt samen een keuken (30 m²), de woonkamer (35 m²), drie toiletten, een strijk- en wasruimte en drie douches. De gemeenschappelijke ruimtes zijn van alle gemakken voorzien. Denk aan een flatscreen-TV in de woonkamer en een magnetron, koelkast en oven in de keuken. NB: wassen kost een paar euro per wasbeurt.

De kamers

Eenpersoonskamer
De eenpersoonskamers van 16, 20, 25 of 30 m² hebben een eigen wastafel. Het toilet deel je bij de ene kamer met je buurman- of vrouw en bij de andere kamer met je ganggenoten. De kamers zijn volledig gemeubileerd en netjes ingericht met een bed, bureau, kast, lampen, laminaat en gordijnen. Het leuke kleurdetail op de muren maakt de kamers helemaal af. De grootste kamers hebben een eigen toiletruimte en een tweede wastafel.

Tweepersoonskamer
De tweepersoonskamers zijn vaak qua grootte en uitstraling hetzelfde als de eenpersoonskamers. Het verschil is dat deze kamers zijn ingericht voor twee personen, dus met twee bedden, twee kasten, twee bureaus, et cetera. Deze kamers hebben een lagere huur en zijn ideaal als je met een vriend of vriendin een kamer wilt delen. Ook hier deel je het toilet met je kamergenoot of met je ganggenoten. 

Faciliteiten  
   
Openbaarvervoer: ja, bushalte nabij
Wifi: ja
Lift: ja
Fietsenstalling: ja
Parkeergelegenheid: alleen voor bezoekers, betaald per minuut
Buitenverblijf: ja, om het gebouw met groenplaatsen en
  een voetbal- en basketbalveld

Huurtoeslag
Huurtoeslag is voor deze kamers helaas niet van toepassing.

Voor wie
Omdat de kamers en de gemeenschappelijke ruimtes zijn gemeubileerd, zijn de kamers in het M-gebouw uitermate geschikt voor (internationale)studenten of starters die voor een periode een kamer willen huren. Wil jij een kamer dichtbij het centrum van Maastricht en vind jij het leuk om ervaringen te delen met medebewoners van over de hele wereld? In dat geval is het M-gebouw jouw ideale woonplek. Om voor een kamer in het M-gebouw in aanmerking te komen, is het niet noodzakelijk dat je student bent.

Campuscontract
Het campuscontract is niet van toepassing op het M-gebouw.

Veiligheid
Het M-gebouw biedt 24/7 bewaking, waar je ook terecht kunt voor het in-of uitchecken en voor eventuele urgente reparatieverzoeken.

Woonbestuur
Er is geen woonbestuur actief in het M-gebouw.

Hoe reageren
Lege kamers in het M-gebouw worden aangeboden via deze website. Klik op de button ‘Huuraanbod’ en check of er een kamer in het M-gebouw vrij is. Voordat je kunt reageren, moet je eerst ingeschreven staan bij de SSH. Als je een kamer gevonden hebt, betaal je eenmalig € 77,50- reserveringskosten.

Zoek je een kamer?