Maastricht

De SSH verhuurt 130 gemeubileerde studentenkamers in deze studentenstad

Waarom zou je op en neer reizen als je ook in deze gezellige stad kunt wonen? Op kamers dus! De SSH verhuurt volledig gemeubileerde studentenkamers in het M-gebouw. Het gebouw bevindt zich aan de Brouwersweg: een fantastische locatie vlakbij het centrum van Maastricht.

Bekijk alle SSH locaties in Maastricht op de kaart

Wonen als student in Maastricht

Maastricht behoort tot een van de oudste steden van Nederland. In de straten vind je er nog sporen van Maastricht als Romeinse vesting, religieus centrum, garnizoensstad en als vroege industriestad. Naast historie en cultuur staat Maastricht bekend om zijn Bourgondische karakter en dat is onder de studenten niet onopgemerkt gebleven. Van de inwoners van Maastricht is 10% student en daarvan komt maar liefst de helft uit het buitenland. Het ruime aanbod aan opleidingen, de historie, het bruisende nachtleven in de vele uitgaansgelegenheden en de volle activiteitenkalender maken van Maastricht de ideale studentenstad!

Studeren in Maastricht

Het overgrote van de studenten volgt een opleiding aan de Maastricht University en Hogeschool Zuyd.

University Maastricht (UM)
De University Maastricht (UM) opende in 1976 officieel haar deuren met de Faculteit der Geneeskunde. Daarna  volgenden de Faculteit der gezondheidswetenschappen (1980) en Rechtsgeleerdheid (1982), de School of Business and Economics (1987), de Faculteit der Algemene Wetenschappen (1992), Cultuurwetenschappen (1993) en Psychologie (1996). Naast dat het UM de jongste universiteit is, is het ook de meest internationale universiteit in Nederland. De universiteit biedt een breed palet van bachelor-, master- en PhD-opleidingen.

Zuyd Hogeschool
Vanaf 01 januari 2001 zijn de Hogeschool Limburg en de Hogeschool Maastricht gefuseerd tot Zuyd Hogeschool. Deze hogeschool biedt circa veertig bachelor en elf master opleidingen in Sittard, Maastricht en Heerlen. De opleidingen omvatten bijna alle sectoren van het hoger beroepsonderwijs: economie en talen, gedrag en maatschappij, gezondheidszorg, onderwijs, kunsten, techniek en informatica.

Genieten van je studententijd in Maastricht

In Maastricht is er van alles te beleven. Naast een ruim aanbod van uitgaansgelegenheden o.a. op het Vrijthof, kun je lid worden van een van de vele sportverenigingen of studentenverenigingen.

Studentenverenigingen
Maastricht kent vier studentenverenigingen: MSV Tragos, SV Circumflex, SV Koko en MSRV Saurus. In 1997 besloten enkele disputen de krachten te bundelden en openden het café ‘De Uni’ in een prachtig pand aan de Brusselsestraat. Vandaag de dag komt heel studerend Maastricht daar een biertje drinken!

Cultuur
Ook op cultureel gebied valt er veel in Maastricht te beleven. Bezoek een optreden aan het poppodium de Muziekgieterij of geniet van een van de vele jazz-events, georganiseerd door Maastricht Jazz.

Meer info
Kijk ook eens op My Maastricht, een handige website voor (internationale) studenten!

 

INKOM

De INKOM is de Maastrichtse introductieweek voor studenten. Hier moet je echt bij zijn! Het programma bevat tal van activiteiten waarbij studenten-, studie- en sportverenigingen zich presenteren. Het veelzijdige programma bestaat onder andere uit een sportdag, een cultureel festival, cabaret en een cantus. Verder staan er altijd verschillende optredens van bekende artiesten gepland en worden er elke avond meerdere feesten georganiseerd. Tijdens de INKOM leer je niet alleen de stad goed kennen, maar ook heel veel medestudenten!

Contact met de SSH - kantoor Maastricht