Wij werken vanwege het coronavirus zoveel mogelijk vanuit huis. De bezetting op onze kantoren is daarom beperkt. We verzoeken je daarom om eerst onze online FAQ te checken. Staat jouw vraag daar niet tussen? App ons (+31 88 730 4200) of mail ons dan (info@sshxl.nl). Je kunt ons alleen bellen voor urgente reparatieverzoeken. Dit doe je door te bellen naar ons algemene nummer (+31 88 730 4200) en de 1 te kiezen in ons keuzemenu.

Groningen

Alleen voor internationale studenten: 2.000 kamers, studio’s en appartementen

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de 2.000 kamers en woningen die de SSH in Groningen verhuurt, zijn alleen bedoeld voor internationale studenten en PhD’ers. Als je als Nederlandse student in Groningen een kamer probeert te vinden, zul je dus via andere woningcorporaties en kanalen op zoek moeten. Uiteraard wensen we je veel succes met je zoektocht!

Ben je een internationale student of een PhD’er? Dan is de rest van deze pagina voor jou wél relevant. Onze locaties in Groningen zijn namelijk zeer divers: van een complex bij één van de mooie parken in de stad (zoals Martinihouse) tot een voormalige basisschool aan het Albertine Agnesplein. Het voormalige KPN-kantoor hebben wij verbouwd tot het Frascati studentenhuis. En dichtbij de Zernike campus hebben we ook woonruimte, zoals bij Kornoeljestraat of Upsilon.

Bekijk alle SSH locaties in Groningen op de kaart

Wonen als student in Groningen

Groningen is een bruisende studentenstad waar in totaal meer dan 50.000 studenten studeren, waaronder steeds meer internationale studenten. Je vindt er ontelbaar veel eetcafés en kroegjes rondom de Grote Markt, Poelestraat en Kromme Nieuwe Elleboog. Het compacte centrum is bezaaid met historische pakhuizen, hofjes en gebouwen. Maar ook liefhebbers van moderne architectuur kunnen hier hun hart ophalen aan spraakmakende gebouwen als het Groninger Museum en het Groninger Forum.

Contact met de SSH - kantoor Groningen