Groningen

Op kamers: de SSH verhuurt 1.550 gemeubileerde studentenkamers en woningen in deze studentenstad

De SSH verhuurt in Groningen 1.550 gemeubileerde studentenkamers en woningen voor internationale studenten. De locaties zijn zeer divers: bijvoorbeeld de energiezuinige woningen aan het Hoendiep of kamers in een voormalig kantoor: Frascati International Students House. Wil je wonen in Helpman, of toch liever vlakbij campus Zernike? Neem eens een kijkje wat de SSH verhuurt in Groningen.

Bekijk alle SSH locaties in Groningen op de kaart

Wonen als student in Groningen

Groningen is een bruisende studentenstad waar in totaal meer dan 50.000 studenten studeren. Deze studentenstad is ook zeer geliefd bij internationale studenten. Hoe kan het ook anders: de stad is helemaal ingericht op studenten. Je vindt hier ontelbaar veel eetcafé's en kroegjes rondom de Grote Markt, Poelestraat en Kromme Nieuwe Elleboog. Het compacte centrum is bezaaid met historische pakhuizen, hofjes en gebouwen. Maar ook liefhebbers van moderne architectuur kunnen hier hun hart ophalen aan spraakmakende gebouwen als het Groninger Museum en straks het Groninger Forum aan de Grote Markt, waaraan momenteel hard gebouwd wordt.

Studeren in Groningen

De ruim 50.000 studenten hebben in Groningen de keuze uit honderdvijfenzeventig studierichtingen.

Hanzehogeschool Groningen
De Hanzehogeschool is de grootste HBO-instelling in het noorden van het land. Studenten uit binnen- en buitenland studeren aan ruim zeventig opleidingen. Er zijn opleidingen voor vrijwel alle vakgebieden.

Rijksuniversiteit Groningen
Aan de Rijksuniversiteit kunnen de studenten kiezen uit negen faculteiten, gehuisvest in 150 gebouwen, verspreid over de hele stad en omgeving. De Rijksuniversiteit is de derde universiteit van Nederland, na de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit van Utrecht.

Een gezellige studentijd in Groningen

Door het grote aantal jongeren dat studeert aan de universiteit of hogeschool heeft Groningen een geheel eigen energie. Niet alleen geven ze de stad een economische impuls, ze zorgen voor een bruisend uitgaansleven. De cafés en clubs, met name op de Grote Markt en in de Poelestraat, zijn erg populair bij de studenten. De sluitingstijd in Groningen is niet vastgelegd, dus er kan tot in de vroege uurtjes worden gestapt.

Keiweek

In het begin van het studiejaar overspoelen duizenden eerstejaars de binnenstad van Groningen. Tijdens de Keiweek leren ze de stad kennen: (sport)verenigingen, evenementen, culturele instanties, politieke partijen: heel Groningen presenteert zich voor de nieuwe bewoners van de stad.

Contact met de SSH - kantoor Groningen