Groningen

De SSH verhuurt 2000 kamers, studio's en appartementen in deze echte studentenstad

De SSH verhuurt in Groningen 2000 studentenkamers, studio's en appartmenten voor internationale studenten. De locaties zijn zeer divers: bijvoorbeeld het voormalige KPN kantoor wat wij hebben verbouwd tot het Frascati studenten huis, of kamers in een voormalige basisschool zoals ons gebouw aan het Albertine Agnesplein. Wil je wonen dichtbij een van de mooie parken in de stad (zoals Martinihouse), of toch liever vlakbij Zernike campus (zoals bij Kornoeljestraat of Upsilon)? Neem eens een kijkje bij het aanbod van de SSH in Groningen.

Bekijk alle SSH locaties in Groningen op de kaart

Wonen als student in Groningen

Groningen is een bruisende studentenstad waar in totaal meer dan 50.000 studenten studeren. Deze studentenstad is ook zeer geliefd bij internationale studenten. Hoe kan het ook anders: de stad is helemaal ingericht op studenten. Je vindt hier ontelbaar veel eetcafé's en kroegjes rondom de Grote Markt, Poelestraat en Kromme Nieuwe Elleboog. Het compacte centrum is bezaaid met historische pakhuizen, hofjes en gebouwen. Maar ook liefhebbers van moderne architectuur kunnen hier hun hart ophalen aan spraakmakende gebouwen als het Groninger Museum en straks het Groninger Forum aan de Grote Markt, waaraan momenteel hard gebouwd wordt.

Studeren in Groningen

De meeste studenten studeren in Groningen aan de Hanzehogeschool of de Rijksuniversiteit. De SSH werkt met hen samen om internationale studenten die nieuw aankomen in de stad een goede start te geven van hun leven in het buitenland.

Hanzehogeschool Groningen
De Hanzehogeschool is de grootste HBO-instelling in het noorden van het land. Studenten uit binnen- en buitenland studeren aan ruim zeventig opleidingen. Er zijn opleidingen voor vrijwel alle vakgebieden.

Rijksuniversiteit Groningen
Aan de Rijksuniversiteit kunnen de studenten kiezen uit negen faculteiten, gehuisvest in 150 gebouwen, verspreid over de hele stad en omgeving. De Rijksuniversiteit is de derde universiteit van Nederland, na de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit van Utrecht.

Een gezellige studentijd in Groningen

25% van de inwoners van Groningen is student wat de stad een unieke energie geeft. Niet alleen zorgen ze voor een economische impuls, ze brengen ook een bruisend uitgaansleven. De cafés en clubs, met name op de Grote Markt en in de Poelestraat, zijn erg populair bij de studenten. De sluitingstijd in Groningen is niet vastgelegd, dus er kan tot in de vroege uurtjes worden gestapt en vervolgens direct naar college kan worden gegaan.

Keiweek

In het begin van het studiejaar overspoelen duizenden eerstejaars de binnenstad van Groningen. Tijdens de Keiweek leren ze de stad kennen: (sport)verenigingen, evenementen, culturele instanties, politieke partijen: heel Groningen presenteert zich voor de nieuwe bewoners van de stad.

Contact met de SSH - kantoor Groningen