Amersfoort

Op kamers: de SSH verhuurt 300 studentenkamers en woningen in deze studentenstad

Als je op kamers gaat, dan leer je het studentenleven pas echt goed kennen! De SSH verhuurt kamers en woningen voor studenten in Amersfoort. Benieuwd wat de SSH verhuurt in Amersfoort? Neem eens een kijkje.

Contact met de SSH - kantoor Amersfoort

Wonen als student in Amersfoort

Amersfoort staat bekend om haar sfeer: kleinschalig, gevarieerd én gezellig. De ‘Lange Jan’ is de bekendste blikvanger van de stad, maar dat is zeker niet de enige bezienswaardigheid; het hele centrum met middeleeuwse stadsmuren, poorten en singels is ronduit prachtig en geliefd bij studenten. In Amersfoort kun je namelijk lekker shoppen, een terrasje pikken, naar stadsstrand Zandfoort aan de Eem of op kroegentocht. Wist je dat Miss Montreal hier haar eerste optreden gaf? Amersfoort is hard op weg een echte studentenstad te worden. De Hogeschool Utrecht Amersfoort biedt hier diverse opleidingen aan en is van plan dit aantal uit te breiden in de toekomst.

Studeren in Amersfoort

De Hogeschool Utrecht is niet alleen in Utrecht gevestigd maar ook in Amersfoort. HU Amersfoort heeft een breed aanbod hbo-studies in de vakgebieden zakelijke en financiële dienstverlening, onderwijs, gezondheidszorg en sociaal agogisch werk.

Wil je meer informatie? Kijk dan op de website van de Hogeschool Utrecht Amersfoort: www.hu.nl

Een gezellige studententijd in Amersfoort

Even geen zin in studeren?  Er is van alles te beleven in de stad in een van de vele cafeetjes of bij festivals als Into the Woods.  Je kunt daarnaast lid worden van een Amersfoortse studentenvereniging zoals de StuRa of Conventus Comus. Hier ontmoet je binnen no time nieuwe vrienden!

StuRa
De StuRa is de jongste studentenvereniging van Amersfoort. Hun belangrijkste missie is om van Amersfoort een echte studentenstad te maken. Dit doen zij door samen te werken met de HU Amersfoort en de gemeente. De sociëteit is gevestigd te Lavendelstraat 5 in een monumentaal pand. Elke woensdag kun je naar de verenigingsavond vanaf 21:00 uur, want je hoeft niet perse lid te zijn. Wie wel lid wordt (voor vijf euro), ontvangt een StuRa-pas waarmee je overal in Amersfoort kortingen krijgt, zoals in kroegen, restaurants, sportscholen, musea, boekhandels en bij festivals.

Conventus Comus
Conventus Comus, opgericht door studenten van HU Amersfoort, is bedoeld voor iedere student die in Amersfoort woont of er een studie volgt. Iedere woensdagavond is er een studentenborrel in Curtis Café. Als je lid wordt, kun je bovendien meedoen met feesten en uitjes, gala’s, comedy nights en skivakanties. Ook organiseert de vereniging discussieavonden en debatten, seminars en bedrijfsbezoeken.

Amersfoortse Introductie Dagen

Kom je in Amersfoort studeren? Dan doe je natuurlijk mee aan de introductieweek: de Amersfoortse Introductie Dagen (AID). Tijdens de AID leer je Amersfoort, de hogeschool en het studentenleven kennen. Drie dagen lang zijn er voor jou - en ruim vierhonderd andere nieuwe eerstejaarsstudenten - allerlei leuke, interessante en sportieve activiteiten. Meer info: http://www.amersfoortseintroductiedagen.nl