Week van de Internationale Student

Van 16 t/m 21 november is het de Week van de Internationale student. Tijdens deze week wordt er extra aandacht besteed aan de 90.000 internationale studenten die op dit moment in Nederland wonen en studeren. Internationale studenten komen namelijk graag naar Nederland om te studeren. Dit jaar is zelfs 10% van de studenten afkomstig uit het buitenland.

Speciaal voor deze week kun je een livestream op Twitter volgen, waarop je elke dag het leven van een internationale student te zien krijgt. Hier kun je zien hoe zij wonen, naar welke colleges ze gaan, hoe ze taalcursussen volgen of soms zelfs lesgeven op tweetalig onderwijs. Je kunt deze livestreams volgen via https://twitter.com/epnuffic en https://twitter.com/studyinholland en via #weekintlstudent

Aan het eind van de week wordt als afsluiting in Den Haag een carrière-evenement georganiseerd. Hier krijgen studenten tips en trainingen om hun carrière op te starten. Naast dit evenement zijn er de hele week leuke activiteiten georganiseerd. Op de campus van de universiteit Groningen in Friesland is er deze week bijvoorbeeld een speciale ‘stamppot avond’.

Niet alleen in Nederland worden de internationale studenten in het zonnetje gezet; op universiteiten over de hele wereld worden deze week evenementen zoals workshops en etentjes georganiseerd. In Amerika worden er bijvoorbeeld speciale Thanksgiving dinners georganiseerd, om buitenlandse studenten kennis te laten maken met de cultuur, en geven Vietnamese studenten in Arkansas een workshop over het gebruik van eetstokjes.

Kortom, een hele gezellige en leerzame week voor studenten over de hele wereld!