Update Corona 13 maart 2020

De SSH volgt richtlijnen van regering, RIVM en GGD

De SSH blijft de richtlijnen volgen van de bevoegde instanties: regering, RIVM en GGD. Preventief, om besmetting te voorkomen. Maar ook als er in één van onze woongebouwen of vestigingen besmettingen gaan voorkomen, volgt de SSH strikt de maatregelen en instructies op van deze autoriteiten. Waar de GGD daarom vraagt ondersteunt de SSH de GGD.  

 Pas op jezelf en anderen

 • Doe wat mogelijk is om besmetting te voorkomen:
 • Was regelmatig en goed je handen met water en zeep;
 • Nies en hoest in je ellenboog in plaats van in je handen;
 • Maak gebruik van papieren zakdoekjes die je na gebruik direct weggooit;
 • Schud geen handen;
 • Blijf thuis wanneer je verkoudheidsklachten of verhoging hebt en houdt afstand tot anderen. Mijd sociaal contact en ziek uit
 • Heb je koorts (meer dan 38 graden Celsius) hoest je en/of adem je moeilijk: bel de huisarts of huisartsenpost. Zij verwijzen of instrueren je verder.  

Neem je verantwoordelijkheid
In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Onderwijsinstellingen en sommige gemeenten hebben aanvullende maatregelen genomen. Zorg dat je op de hoogte bent en handel conform. Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast. Neem hierin je verantwoordelijkheid en stel (grotere) bijeenkomsten en feesten uit. Heb daarnaast oog voor je medebewoners.

Algemene hygiëne
Heb extra aandacht voor hygiëne van “contactoppervlakken”, zoals tafels, toetsenborden en deurklinken, douches en toiletten. De SSH heeft schoonmaakbedrijven geïnstrueerd extra aandacht te besteden aan zaken als deurklinken, liftknoppen en trapleuningen.

Bereikbaarheid van de SSH
Mensen in heel Nederland wordt opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden. De SSH handelt preventief om besmetting van medewerkers te voorkomen.Daarom hebben we interne bijeenkomsten afgezegd en werken mensen waar dat kan vanuit huis. We houden de bezetting op onze vestigingen zo beperkt mogelijk.

Wij vragen je daarom:

 • De SSH alleen te benaderen voor urgente zaken;
 • Om ons zoveel mogelijk per e-mail, WhatsApp of telefoon te benaderen;
 • Er rekening mee te houden dat het wat langer dan normaal kan duren voor je ons bereikt of voordat we reageren.
 • Reparatieverzoeken alleen in te dienen als deze urgent zijn

Informeer zo nodig je naasten en de SSH
Als je contact hebt gehad met je huisarts en/of de GGD en er is sprake van een (verdenking van) corona-besmetting, volg dan de instructies die je hebt gekregen en informeer anderen daarover. Weet dat de GGD, vanwege de privacywetgeving, geen informatie door mag geven aan de SSH of aan huisgenoten. Het kan echter wel heel nuttig zijn dat je huisgenoten en de SSH die informatie krijgen. Het is niet verplicht dat te doen, maar wel verstandig.

Onderwijsinstellingen hebben tijdelijk colleges en tentamens geannuleerd
Het studiejaar loopt in principe gewoon door. We krijgen verzoeken van internationale studenten om terug te keren naar het thuisland. Hier gaan we als volgt mee om: 
 

Voor Shortstay studenten (verblijf korter dan 1 jaar): 
Woon je in een kamer? Dan is huuropzegging niet mogelijk. Neem contact op met je onderwijsinstelling.   
Woon je in een zelfstandige woning? Dan heb je een opzegtermijn van 1 maand. Neem contact met ons op om de huur op te zeggen en een afspraak te maken voor de sleuteloverdracht.

Voor voltijd internationale studenten (verblijf langer dan 1 jaar): 
Je hebt een opzegtermijn van 1 maand. Neem contact met ons op om de huur op te zeggen en een afspraak te maken voor de sleuteloverdracht.

Meer informatie 
Antwoorden op veel gestelde vragen over het coronavirus lees je hier.