Ton Jochems neemt afscheid van de SSH

Directeur bestuurder Ton Jochems heeft na bijna twintig jaar afscheid genomen van de SSH. Op donderdagmiddag 28 februari werd in Gasthuis Leeuwenbergh uitgebreid stilgestaan bij zijn vertrek en de wereld van de student.

Tijdens een inspirerende middag werden de aanwezige gasten verrast door stadsdichter Ingmar Heytze, die speciaal voor deze gelegenheid twee aansprekende gedichten voordroeg. De aanwezigen zagen daarnaast hoe Jochems de ‘Speld van de Stad’ aangeboden kreeg door burgemeester Jan van Zanen. Deze speld is een onderscheiding voor bestuurders die zich lange tijd op een buitengewone manier voor Utrecht hebben ingezet.

Onder leiding van Ton Jochems is de SSH een landelijke organisatie en tevens één van de grootste studentenhuisvesters van Nederland geworden. Betaalbaar wonen was één van zijn belangrijkste speerpunten.

Op 4 maart start Rob Donninger als directeur bestuurder bij de SSH. Hij maakt de overstap van Woonforte in Alphen aan den Rijn en brengt een brede volkshuisvestelijke en bestuurlijke ervaring met zich mee.