Tips voor een low-budget Sinterklaas

De maand december is een leuke, maar zeker ook een dure. Daarom is het niet gek als je tijdens deze maand af en toe niet op je bankrekening durft te kijken. Maar wees gerust! De SSH heeft tips voor jou om er voor te zorgen dat je zonder problemen deze maand doorkomt.

Leuke low budget cadeaus
Vier jij ook samen met je huisgenoten of medestudenten Sinterklaas? Overleg dan met je groepje om een budget in te stellen en trek lootjes. Op deze manier hoef je niet voor iedereen een cadeau te kopen, maar kun je je volledige budget aan één persoon besteden. Ook houdt het de spanning er een beetje in, want wie heeft nou wie? Er zijn genoeg leuke winkels waar je grappige kado's kunt vinden voor weinig geld, zoals de Flying Tiger, Action of Xenos. Maar je kunt ook zelf een leuk cadeau maken! Zo wordt het ten eerste een persoonlijk cadeau en ben je bovendien ook nog eens minder geld kwijt. Denk bijvoorbeeld aan een fotoalbum of iets leuks voor aan de muur. En wist je dat je met een lege jampot hartstikke veel kunt doen? Veel knutselplezier!

Doe iets anders: organiseer een sinterklaasfeest
In plaats van cadeautjes kun je natuurlijk ook een feestje geven! Een feestje is namelijk altijd gezellig en hoeft helemaal niet veel te kosten als iedereen zelf eten (pepernoten) en drinken (warme chocolademelk/glühwein) meeneemt. Zo is iedereen blij en wordt het gegarandeerd een geslaagde avond!

Om je Sinterklaasfeest helemaal leuk te maken kun je meedoen aan de wedstrijd van 3fm. Zij verloten namelijk een huiskamerconcert van Max Meser! Om dit te kunnen winnen moet je vóór 27 november 12.00 uur het formulier invullen op http://www.3fm.nl/serioustalent/nieuws/detail/363475/Win-Max-Meser-in-jouw-studentenkamer

De SSH wenst jullie een fijne pakjesavond!