Wij werken vanwege het coronavirus zoveel mogelijk vanuit huis. De bezetting op onze kantoren is daarom beperkt. We verzoeken je daarom om eerst onze online FAQ te checken. Staat jouw vraag daar niet tussen? App ons (+31 88 730 4200) of mail ons dan (info@sshxl.nl). Je kunt ons alleen bellen voor urgente reparatieverzoeken. Dit doe je door te bellen naar ons algemene nummer (+31 88 730 4200) en de 1 te kiezen in ons keuzemenu.

Studenten uit 23 huizen strijden tijdens Student Energy Race

Bordspellen in plaats van Netflix, dikke truien aan en stekkers uit energie slurpende apparaten: tijdens de zevende editie van de Student Energy Race gaan vanaf 1 november alle remmen los! Welke van de 23 studentenhuizen kan de meeste energie besparen tijdens de koude wintermaanden?

De verwarming op ‘standje behaaglijk’, lichten aan laten staan en veel elektronische apparaten in de stopcontacten: in studentenhuizen gaat vaak veel energie verloren. Tijdens de Student Energy Race worden de deelnemende huizen geprikkeld om bewust om te gaan met energie en leren de bewoners zichzelf goede, energiebesparende gewoontes aan, die ze hopelijk in hun verdere leven doorzetten. Zo besparen ze geld, maar doen ze vooral iets goeds voor het milieu.

Forse besparingen
Al sinds de eerste editie van de race blijkt dat studenten succesvol op energie kunnen besparen. Tijdens de vorige editie was de besparing gemiddeld 24%. De hoofdprijs ging naar een studentenhuis in Deventer dat een besparing realiseerde van maar liefst 57% ten opzichte van voorgaande jaren. Bovendien slaat de beoogde bewustwording aan: veel huizen uit eerdere wedstrijden bleken zelfs jaren na hun deelname aan de Student Energy Race nog een fors verminderd energieverbruik te hebben in vergelijking met ervoor.

Student Energy Coaches
Studentenhuizen die meedoen worden dit jaar voor het eerst bijgestaan door Student Energy Coaches. Deze studenten - met  belangstelling voor duurzaamheid - helpen en stimuleren de studentenhuizen in hun besparingsambities. Deelnemende huizen kunnen hun energiegedrag continue volgen via een app, die gekoppeld is aan de energiemeter. Om de competitiedrang extra aan te wakkeren zien zij ook de besparing ten opzichte van hun tegenstanders. Daarnaast krijgen de deelnemers ook workshops aangeboden waarin ze besparingstips & tricks en een startpakket met energiebesparende artikelen krijgen.

Recordaantal studenten en studentenhuisvesters
De Student Energy Race ging ooit van start in Leidse studentenhuizen, maar aan deze zevende editie doet een recordaantal studentenhuisvesters en studenten mee. Dit jaar doen huizen van DUWO, de SSH, Idealis, de Key en SSH& mee. Ook netwerkorganisatie Studenten voor Morgen heeft zich aangesloten bij de race. De 23 deelnemende studentenhuizen met in totaal 189 studenten staan in zeven steden: Amsterdam, Delft, Deventer, Nijmegen, Utrecht en Wageningen. Utrecht doet dit jaar mee met maar liefst zes studentenhuizen.

De Student Energy Race loopt van 1 november 2017 tot en met 28 februari 2019. Op 14 maart 2019 wordt de winnaar bekend gemaakt.

De race en de deelnemers zijn te volgen via Facebook en Instagram.