SSH verkoopt ouderenwoningen

De SSH verkoopt vijf Utrechtse ouderencomplexen met in totaal 212 woningen aan Habion. De SSH is een studentenhuisvester en wil zich meer richten op deze kerntaak en Habion is gespecialiseerd in de huisvesting van ouderen. De overdracht vindt plaats in december 2015. Dat betekent dat de bewoners per 1 januari 2016 huren van Habion.

Waarom verkopen?
In het huidige ondernemingsplan heeft de SSH de doelstelling opgenomen om ouderenwoningen te verkopen. Door de verkoop kan de SSH weer investeren in studenten- en starterswoningen. De bewoners komen goed terecht bij Habion, dat juist naar uitbreiding in Utrecht zocht. Vanzelfsprekend is het idee ook besproken met de bewoners. Habion zal samen met de bewoners bespreken wat er nodig is om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen.

Over de verkoop
Nu op 15 oktober jl. ook de raad van commissarissen van Habion met de aankoop heeft ingestemd, staat niets het afronden van de transactie in de weg. Vanaf januari 2016 huren de bewoners van Habion. De complexen die verkocht gaan worden liggen aan de Amsterdamsestraatweg, Willem van Abcoudeplein, Ondiep Zuidzijde, Plantage en de Hartogstraat. Ton Jochems, directeur van de SSH: “Onze oudere bewoners zijn heel blij met de SSH, maar ze zijn in nog betere handen zijn bij Habion. Daarnaast biedt de verkoop ons de mogelijkheid te investeren in studenten- en starterswoningen” Peter Boerenfijn, directeur van Habion: “Wij  waren al een tijd op zoek naar woongebouwen voor ouderen in de Domstad. We heten de nieuwe bewoners graag welkom en zijn blij dat we met deze aankoop ook bijdragen aan een oplossing voor de studentenhuisvesting in Utrecht. We heten onze toekomstige huurders ook van harte welkom op 31 oktober, een landelijke feestdag van Habion. Ze krijgen hiervoor nog een uitnodiging”.

Over Habion
Habion is een woningcorporatie voor ouderen. Habion  verhuurt circa 5.100 zelfstandige woningen en 70 woonzorgcentra met 5.200 zorgappartementen in 80 plaatsen in Nederland, waar ouderen veilig en gezellig wonen, met de mogelijkheid van zorg. Op www.een2ejeugd.nl is te zien hoe Habion bejaardenhuizen een tweede jeugd geeft. Of kijk op www.habion.nl.

Over de SSH
De SSH is specialist in studentenhuisvesting. In Utrecht, Amersfoort, Maastricht, Tilburg, Rotterdam, Zwolle en Groningen verhuren wij ruim 19.000 studentenkamers en woningen.