Nieuwe bestemming voor spaceboxen

De SSH heeft alle 234 spaceboxen verkocht. De stapelbare woningen zullen  worden gebruikt voor de huisvesting van jongeren, vluchtelingen en voor maatschappelijke opvang.

Verkoop spaceboxen
De SSH bezat 234 spaceboxen, waarvan er begin dit jaar al 12 zijn verkocht aan Lister. Lister gebruikt ze voor een woonproject voor mensen met psychiatrische problemen. De overige 222 spaceboxen heeft de SSH verkocht aan Blauw Estate (156 stuks) en Creative Living (66 stuks). Blauw Estate gebruikt de spaceboxen voor de huisvesting van vluchtelingen in Aken. Creative Living plaatst de spaceboxen in Almere en zal hierin jongeren huisvesten.

SSH-directeur Ton Jochems: “Ik ben blij dat we na twee jaar een goede bestemming voor de spaceboxen hebben gevonden. Ze kunnen nu weer gebruikt worden voor doelgroepen die deze huisvesting goed kunnen gebruiken.”

Historie spaceboxen
In 2004 plaatste de SSH 234 spaceboxen aan de Bolognalaan in Utrecht Science Park. In deze woningen woonden tot juni 2013 studenten. In de zomer van 2013 werden de spaceboxen gebruikt voor de huisvesting van de jonge sporters van het European Youth Olympic Festival (EYOF). Daarna heeft de SSH de spaceboxen verwijderd om met de bouw van Johanna te kunnen beginnen.

De SSH heeft de woningen in een opslag geplaatst en is op zoek gegaan naar een nieuwe locatie. Na enkele pogingen leek deze te zijn gevonden aan de Archimedeslaan. Helaas bleek begin dit jaar dat de eigenaar het terrein niet lang genoeg beschikbaar kon stellen. De SSH is vervolgens op zoek gegaan naar een andere oplossing.