Nieuwe app: Heet in Huis

Kratjes in de gang, geen rookmelders en na het stappen nog even frituren. Brandonveilige situaties in studentenhuizen leveren ernstige gevaren op. De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) komt in actie en wil met de game en campagne Heet in Huis studenten en verhuurders bewust maken van het belang van een brandveilig huis. LSVb-voorzitter Stefan Wirken: “Brandveiligheid is een onderwerp waar studenten niet echt mee bezig zijn, maar juist daarom gaat het vaak mis.” Ze hebben een Heet in Huis-app gemaakt voor IOS en Android, deze kun je gratis downloaden.

Op donderdag is de campagne gestart met een brandoefening in een studentenhuis aan De Neude in Utrecht.  De campagne bestaat uit een game, een website en een tour langs verschillende studentensteden. In de game komen zeven brandgevaarlijke situaties voorbij. Meer informatie vind je op de website heetinhuis.nl.

De LSVb werkt voor deze campagne samen met de volgende partijen: Ministerie van Binnenlandse Zaken, Brandweer Nederland, brancheorganisatie studentenhuisvesting Kences, Vastgoed Belang, assurantiemakelaar Raetsheren van Orden, Monkeybizniz en de Landelijke Kamer van Verenigingen.