Johanna's Wheels

Johanna heeft her own wheels! Het nieuwste studentencomplex in Utrecht is niet alleen bijzonder vanwege koffiebar The Village en wasserette De Waskamer, maar ook vanwege de eigen auto's. In samenwerking met MyWheels en de Gemeente Utrecht heeft de SSH deelauto’s voor de bewoners geregeld. Bij Johanna staan een elektrische auto, een elektrisch busje en twee benzineauto’s.

Handig bij sportwedstrijden of boodschappen
Tijmen, student in Utrecht, was één van de eerste gebruikers van een deelauto: “Zo’n elektrische auto is natuurlijk heel erg mooi en nieuw, dus daarom was ik er wel benieuwd naar. Ik wilde het uitproberen omdat ik af en toe sport in Hilversum. De trein is niet altijd even betrouwbaar dus daarom nam ik de auto. Er staan vier auto’s dus er is er altijd wel eentje beschikbaar en ze zijn supermakkelijk in het gebruik. Het is me heel goed bevallen.”

Ook student Youri is positief: “Het hebben van een auto is voor velen tegenwoordig niet meer te doen. Ze zijn al snel aangewezen op dure huurauto's. De deelauto's maken het nu veel makkelijker om even wat spullen te halen, een dagje weg te gaan, of een paar kratjes bier te halen. Ik hoop het meer te gaan zien in de toekomst!”

Eerste hulp bij inparkeren
Utrechtse studenten Samir en Lucas hebben de taak van beheerder op zich genomen. Ze beheren allebei twee auto’s en zijn verantwoordelijk voor het goed verlopen van het gebruik van deze auto’s. Samir studeert Logistiek en Economie. “Mijn functie als beheerder van de deelauto’s past heel goed bij mijn interesses en mijn nieuwe opleiding. Ik vind vooral het contact met mensen heel leuk, maar ook het organiseren.”

De reacties onder studenten zijn volgens Samir erg positief. “Ik merk dat de agenda steeds voller is, dus er wordt steeds meer gebruik van gemaakt. Mensen zijn ook blij en bedanken me altijd als ik kom helpen. Iemand belde me laatst omdat het inparkeren niet lukte dus toen ben ik meteen komen helpen.

Chemische monsters
De auto's worden soms voor bijzondere doeleinden gebruikt. Beheerder Samir vertelt: “Een bewoonster moest voor haar studie naar Amsterdam met chemische monsters. Dat kon natuurlijk niet met de trein. Toen was ze erg blij dat ze een auto kon gebruiken.”

Hoe werkt het
De bewoners van Johanna kunnen via de website van MyWheels een account aanmaken en een auto reserveren. Er is een speciale app waarin je kunt zien wanneer de auto’s beschikbaar zijn. Je hebt geen pasje nodig, met behulp van de MyWheels app kun je de deuren van de auto openen en op slot doen.