Internationale studenten geven muziekles aan vluchtelingen

Tijdens hun korte verblijf in Nederland wilden twee studenten uit Hong Kong meer doen dan alleen studeren. De bewoners van het M-gebouw van de SSH (Stichting Studenten Huisvesting) deden vrijwilligerswerk in het AZC in Maastricht.

Turkse liedjes
Thomas kwam naar Maastricht om hier een semester te studeren. Veel internationale studenten grijpen hun studie in het buitenland met name aan om in contact te komen met andere studenten. Maar Thomas wilde meer: “Om van mijn uitwisseling een speciale ervaring te maken wilde ik graag als vrijwilliger iets extra’s doen naast mijn studie.” Hij gaf piano- en zanglessen aan een aantal Syrische vluchtelingen. Niet alleen leuk voor hen, maar ook voor Thomas. Zijn repertoire aan liedjes is behoorlijk uitgebreid: “we zongen en speelden met name Turkse liedjes, aangezien dat de enige liedjes waren die ze kenden. Ik vond het hartstikke interessant!”

Veel animo
Ook Triones uit Hong Kong wilde graag mensen van andere culturen leren kennen. “Ik wilde graag in contact komen met vluchtelingen en meer weten van hun achtergrond.” Zij gaf zangles aan Syriër Mohammad en heeft er erg leuke herinneringen aan overgehouden: “Hij heeft zelfs aangeboden Syrisch eten voor me te koken.”

Inmiddels zijn Triones en Thomas weer terug naar Hong Kong. Ze raden het andere studenten van harte aan om ook vrijwilligerswerk te doen. Ook andere huisgenoten van Triones en Thomas uit het M-gebouw in Maastricht zijn enthousiast geworden om les te  geven in het AZC. Er zijn zelfs meer aanmeldingen dan er plek is.