HIER Klimaatstraatfeest

Is jouw straat de zuinigste van Nederland? Doe mee aan de HIER Klimaatstraatfeest wedstrijd en maak kans op een straatfeestbudget van maar liefst €10.000!

Hoe werkt het?
Tijdens het HIER Klimaatstraatfeest strijden straten uit het hele land om de titel Beste Klimaatstraat van Nederland. Het idee is simpel: voor iedere energiebesparende actie die je doet, krijgt jouw straat punten. Hoe meer energie je bespaart, hoe meer punten je scoort.
Op de website staan voorbeelden van allerlei acties waarmee je energie kunt besparen. Je kunt bijvoorbeeld samen met je buren een warmetruiendag houden, een klimaatbewust diner organiseren of een ontdooi-je-vriezer-estafette doen. Het bewijsmateriaal van je uitgevoerde acties upload je op je persoonlijke pagina en wordt beoordeeld door een jury. Na goedkeuring van de jury worden de klimaatpunten bij je totaal aantal punten bijgeschreven. De straat die aan het einde van de competitie de meeste punten heeft gescoord wint.

Hoe doe je mee?
Op de website van het Klimaatstraatfeest kun je je tot 7 maart aanmelden. Wil je niet met je buren meedoen, maar met je voetbalteam, collega’s, vrienden of vereniging? Meld je dan aan voor de virtuele straten competitie.
De wedstrijd duurt tot 31 maart en op zaterdag 16 april worden de winnaars op feestelijke wijze bekend gemaakt. Kijk voor meer informatie op: http://www.klimaatstraatfeest.nl/