Wij werken vanwege het coronavirus zoveel mogelijk vanuit huis. De bezetting op onze kantoren is daarom beperkt. We verzoeken je daarom om eerst onze online FAQ te checken. Staat jouw vraag daar niet tussen? App ons (+31 88 730 4200) of mail ons dan (info@sshxl.nl). Je kunt ons alleen bellen voor urgente reparatieverzoeken. Dit doe je door te bellen naar ons algemene nummer (+31 88 730 4200) en de 1 te kiezen in ons keuzemenu.

Gaat dat wel goed met die huurtoeslag?

Door verscherping van de wet Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) komen onzelfstandige kamers in studentenflats vanaf 2017 niet meer in aanmerking voor individuele huisnummers. Woon je nu op 5b, dan is dat voor de Belastingdienst vanaf 1 januari nummer 5. Het lijkt er dan op dat je een huishouden vormt met je huisgenoten, want jullie wonen nu allemaal op nummer 5.

Gaat dat dan wel goed met die huurtoeslag?
Ja! Woon je in een woonruimte die voor 1 juni 1997 is aangewezen als rechtgevend op huurtoeslag dan houd je recht op huurtoeslag. De Belastingdienst is bezig de adreswijzigingen in de eigen systemen te markeren om zo onterecht samenvoegen van huishoudens te voorkomen. Hierdoor moet de dienst kunnen zien wie in welke woonruimte woont en of de woonruimte recht geeft op huurtoeslag. De Belastingdienst is door SSH op de hoogte gebracht van de huisnummerwijzigingen en weet dus welke kamers in aanmerking komen voor huurtoeslag.

Wat is de Wet Bag?
Op 1 juli 2009 werd de wet ‘Basisregistraties Adressen en Gebouwen’ van kracht. Deze wet omschrijft onder andere op welke manier huisnummers mogen worden toegekend aan gebouwen en woningen. Veel panden van de SSH krijgen als gevolg van deze wet een ander huisnummer en kamernummer. Dit betekent dat de SSH de huisnummers in de administratie en op de brievenbussen en bellentableaus moet aanpassen. Wij informeren jou als er in jouw gebouw iets verandert zodra de gemeente ons heeft geïnformeerd over wat de nieuwe huisnummers gaan worden.

Wat moet ik doen als mijn toeslag is stopgezet?
Bel de Belastingtelefoon: 0800 - 0543 (gratis) Bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur. Geef bij je vraag aan dat je in een studentencomplex woont en te maken hebt gehad met een adreswijziging.

Meldpunt LSVb
De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) houdt de situatie nauwlettend in de gaten en heeft daarom een meldpunt geopend. Is jouw huurtoeslag onterecht stopgezet? Meld het dan bij de LSVb via bagregistratie@lsvb.nl.

Meer informatie
Op onze website staat de meest actuele informatie over de wet BAG: www.sshxl.nl/BAG.