Ga de strijd aan in de Student Energy Race!

Dit jaar doet de SSH opnieuw mee aan de landelijke Student Energy Race. Of beter gezegd, jouw huis kan meedoen aan de race! Hebben jij en je huisgenoten zin om mee te doen aan een leuk evenement waarbij je prijzen kunt winnen, geld kunt besparen en ook niet onbelangrijk: iets moois doet voor het milieu? Meld je dan aan.

Student Energy Race
De race staat in het teken van energie besparen. In de periode van november t/m februari (het stookseizoen) strijden studentenhuizen tegen elkaar om zoveel mogelijk energie te besparen. De winnaar is het huis dat het meeste bespaart op gas en elektra. De afgelopen jaren bespaarden de deelnemende huizen gemiddeld 24%. Het record staat op maar liefst 56%. Zeven jaar geleden is de race begonnen in Leiden. Komend stookseizoen doen naar verwachting dertig studentenhuizen uit negen steden mee: Amsterdam, Wageningen, Eindhoven, Utrecht, Nijmegen, Delft, Leiden, Den Haag en Deventer.

Wat kun je verwachten bij deelname?
We hopen dat je als huis gemotiveerd bent om alles op alles zetten en zo veel mogelijk energie bespaart. De SSH kan financieel steunen bij gewenste energiebesparende maatregelen, zoals tochtstrips, LED-verlichting of buisisolatie. Daarnaast worden leuke workshops georganiseerd met handige tips en tricks over besparing en natuurlijk teambuilding! Ieder huis ontvangt daarnaast een energy-box met energiebesparende gadgets en je krijgt updates via social en e-mail. Via een app kun je jouw energieverbruik op de voet volgen en zie je hoe je het doet ten opzichte van je concurrenten.

What’s in it for me?
Met deelname aan de race doe je iets goed voor het milieu en voor jezelf. Met energiebesparing verlaag je de servicekosten en dat zie je terug in je portemonnee. En je kunt leuke prijzen winnen. Zo wordt er iedere maand een maandprijs uitgereikt en wordt de race afgesloten met diverse hoofdprijzen (T.W.V. €900).

Doe je mee?
Ben je enthousiast geworden om mee te doen aan de race? Overtuig dan je huisgenoten en geef je op! Stuur dan een mail naar studentenergyrace@sshxl.nl of bel 088 730 4200 en vraag naar Lies Buddingh, dan kijken wij of jullie huis mee kan doen! Bij Lies kan je ook terecht voor vragen. Als je bent aangemeld voor de race, maken wij een selectie. Er kunnen per stad namelijk maar enkele panden meedoen. Wees er dus snel bij!