Flinke besparingen bij deelnemers aan de Student Energy Race

De warme sokken en truien zijn niet aan te slepen in de 23 studentenhuizen die deze wintermaanden meedoen aan de Student Energy Race. En niet zonder resultaat: sinds de start van de energiebesparingswedstrijd in november bespaarden de deelnemende huizen gemiddeld 41% aan energie. De koploper, Koninginnelaan 201 in Nijmegen heeft zelfs al 72% bespaard.

Momenteel houden 189 studenten in zeven steden hun energieverbruik nauwlettend in de gaten. Centrale verwarmingen gaan een standje lager, stekkers van energieslurpende apparaten gaan uit het stopcontact en: wie in huis kan het snelste douchen? Voor de diehards onder de deelnemers is koud douchen ook nog een goede optie. Op alle fronten proberen de deelnemers te bezuinigen. Goed voor hun eigen portemonnee en voor het milieu. Vooral om dat laatste gaat het in deze wedstrijd, die inmiddels voor de zevende keer wordt gehouden. Maar voor studenten is de financiële besparing natuurlijk ook mooi meegenomen.

De winnaar van de Student Energy Race is het studentenhuis dat na vier maanden procentueel de meeste energie heeft bespaard. Deze eindwinnaar krijgt de hoofdprijs (een uitje naar keuze voor het winnende huis), maar de huizen strijden ook om de maandprijzen en om de prijs voor de kleinste primaire ecologische ‘voetafdruk’. Momenteel staat één van de panden uit Utrecht op de eerste plaats! Gaat het de bewoners lukken om deze plek vast te houden zodat ze aan het eind van de maand de maandprijs winnen? We houden je op de hoogte!