Doe jij mee met de Student Energy Race?

Dit jaar doet de SSH opnieuw mee aan de landelijke Student Energy Race. Of beter gezegd, jouw huis kan meedoen aan de race! Hebben jij en je huisgenoten zin om mee te doen aan een leuk evenement waarbij je prijzen kunt winnen, geld kunt besparen en ook niet onbelangrijk: iets moois doet voor het milieu? Meld je dan aan.

Student Energy Race
De race staat – zoals de naam al zegt - in het teken van energie besparen. In de periode van november t/m februari (het stookseizoen) strijden deelnemende studentenhuizen tegen elkaar om zoveel mogelijk energie te besparen. We meten het gas- en elektriciteitsverbruik en vergelijken dit met voorgaande jaren. De winnaar is het huis dat het meeste bespaart. Vorig jaar bespaarden de deelnemende huizen gemiddeld 34,6% en de winnaar maar liefst 66%. Kijk in dit filmpje hoe het eraan toegaat!

Acht jaar geleden is de race begonnen in Leiden maar inmiddels is het een landelijk. Dit jaar doen studentenhuizen uit de Amsterdam, Utrecht, Nijmegen, Delft, Leiden en Deventer mee.

Wat kun je verwachten bij deelname?
Als deelnemend huis moet je alles op alles willen zetten om zo veel mogelijk energie te besparen. De SSH kan financieel steunen bij gewenste energiebesparende maatregelen, zoals tochtstrips, LED-verlichting of buisisolatie. Daarnaast organiseren we workshops met handige tips en tricks over besparing en natuurlijk teambuilding! Via de Student Energy Race app kun je je energieverbruik op de voet volgen en zie je hoe je het doet ten opzichte van je concurrenten.

What’s in it for me?
Met deelname aan de race doe je iets goed voor het milieu en voor jezelf. Tijdens de competitie leer je hoe je zuiniger kunt leven, wat je hopelijk in de rest van je leven kunt toepassen. Met energiebesparing verlaag je de servicekosten en dat zie je terug in je portemonnee. Er zijn mooie prijzen te winnen: zo wordt er iedere maand een maandprijs uitgereikt en de race wordt afgesloten met twee hoofdprijzen ter waarde van €900.

Doe je mee?
Ben je enthousiast geworden om mee te doen aan de race? Overtuig dan je huisgenoten en geef je op! Stuur dan een mail naar studentenergyrace@sshxl.nl of bel 088 730 4200 en vraag naar Lies Buddingh. Hier kun je ook terecht voor vragen. Als je bent aangemeld voor de race kijken wij of je huis geschikt is om mee te doen, zo moet er bijvoorbeeld een elektra- en gasmeter in je huis aanwezig zijn.

Er kunnen per stad maar een paar huizen meedoen. Wees er dus snel bij!