Denk met ons mee!

Dinsdag 27 februari (van 18.00h tot 20.30h) gaan huurders, bestuursleden van BoKS (de koepel van huurdersvertegenwoordiging) en SSH medewerkers via verschillende werkvormen brainstormen over ons toewijzingssysteem voor buitenlandse studenten. 

Op dit moment huisvesten wij internationale studenten vooral via het speciaal gereserveerde aanbod (Short Stay) voor internationale studenten. Dit aanbod is gemeubileerd, heeft contracten met een vaste begin- en einddatum en is voor maximaal één jaar beschikbaar.  Een deel van onze internationale bewoners volgt een meerjarige opleiding en blijft daarom langer dan één jaar in Nederland. Het eerste jaar wonen zij meestal in een Short Stay woning, daarna moeten ze een andere oplossing vinden.  Op dit moment zijn de mogelijkheden om op andere wijze aan huisvesting te komen zeer beperkt. Het hospiteersysteem maakt de kamervoorraad van de SSH voor deze groep studenten namelijk moeilijk toegankelijk.

Het streven is om een groter deel van deze groep te huisvesten via het reguliere aanbod zodat we het Short Stay aanbod beschikbaar houden voor studenten die maximaal een jaar in Nederland verblijven.

Meedenken?
We zijn benieuwd naar jouw mening over dit onderwerp! Lijkt het je leuk om mee te denken? Meld je aan via utrecht@sshxl.nl. Het aantal plekken is beperkt.