De SSH geeft haar jongste huurders huurkorting

De SSH geeft vanaf 1 september 2017 een tijdelijke huurkorting aan huurders tot 23 jaar met een huur boven de €414,02. Met de korting is de huur lager en kunnen zij in aanmerking komen voor huurtoeslag. Deze jonge huurders konden daar tot nu toe geen gebruik van maken. Ook een aantal huurders met een U-pas krijgt een huurkorting.

Tijdelijke huurkorting voor jongeren
Huurders van een zelfstandige woning onder de 23 jaar komen in aanmerking voor huurtoeslag bij een rekenhuur van €414,02 (prijspeil 2017) of lager. Ongeveer 70% van de woningen die de SSH verhuurt, hebben een huur boven de € 414,02. Jonge huurders komen niet aanmerking voor huurtoeslag omdat de huur te hoog is. De SSH geeft deze huurders per 1 september een huurkorting, zodat zij in aanmerking komen voor huurtoeslag. De huurkorting vervalt op de eerste dag van de maand dat zij 23 jaar worden.

Huurkorting voor U-pashouders
Ook vijftien huurders met een U-pas (voor mensen met een laag inkomen in Utrecht, De Bilt, Houten, IJsselstein en Stichtse Vecht ) krijgen vanaf 1 september een lagere huur. De SSH heeft besloten de huur voor deze huurders permanent te verlagen.

Kom ik in aanmerking?
De SSH heeft alle huurders geïnformeerd die in aanmerking komen voor deze huurkorting voor jongeren.  Hier lees je meer over de voorwaarden.