Wij werken vanwege het coronavirus zoveel mogelijk vanuit huis. De bezetting op onze kantoren is daarom beperkt. We verzoeken je daarom om eerst onze online FAQ te checken. Staat jouw vraag daar niet tussen? App ons (+31 88 730 4200) of mail ons dan (info@sshxl.nl). Je kunt ons alleen bellen voor urgente reparatieverzoeken. Dit doe je door te bellen naar ons algemene nummer (+31 88 730 4200) en de 1 te kiezen in ons keuzemenu.

Community builders aan de slag

Vanaf februari is de pilot StudentRefugee Community van start gegaan en zijn de eerste Community Builders begonnen. De Community Builders zijn de aanjagers van het project en worden het aanspreekpunt voor de vluchtelingen die op kamers gaan wonen. Daarnaast organiseren zij sociale activiteiten en bouwen ze een netwerk op. Zij worden begeleid vanuit Academie van de Stad. Wie zijn de eerste Community Builders en waarom nemen zij deel aan dit project?

       De studenten Lizzy en Alex zijn de eerste Community Builders voor het project. Lizzy studeert Bedrijfscommunicatie en Alex volgt de pre-master Religie en samenleving. Actieve en betrokken studenten, die naast hun studie graag een steentje bijdragen aan de samenleving.

Waarom zijn ze Community Builders geworden?
Beiden studenten zijn met hun eigen motivatie en passie in dit project gestapt. Lizzy is een verbinder, legt graag contact tussen mensen en vindt het prachtig om netwerken te zien ontstaan. Ze gelooft in het project: ‘Ik geloof dat de StudentRefugee Community een gemeenschap kan worden die bouwt aan een hechtere en begripvolle toekomst van onze maatschappij. Dat ik daar vanaf het begin aan mag bijdragen, daar ben ik nu al trots op!’ Alex is Community Builder geworden onder andere vanwege zijn affiniteit met religie. ‘Veel vluchtelingen hebben een religieuze achtergrond. Ik zie daarin een belangrijke rol voor mij weggelegd. Dit project is een bijzonder mooie uitdaging om jonge vluchtelingen op weg te helpen’.

Wat gaan ze doen?
In het project bieden de Community Builders ondersteuning aan vluchtelingen op het moment dat zij op kamers gaan wonen in een studentenhuis. Wat betekent dit nu concreet? ‘Alex en ik zijn samen verantwoordelijk voor het creëren, onderhouden en laten groeien van de StudentRefugee Community. Wij gaan ons vooral bezighouden met: het maken van matches tussen studentenhuis en de vluchteling, het organiseren van activiteiten die de gemeenschap bevorderen en het beantwoorden van vragen van beide partijen’, legt Lizzy uit. Beiden zijn trots om vanuit Academie van de Stad als eerste Community Builders aan de slag te gaan en hopen dat het een succesvol project wordt en ze snel extra builders mogen verwelkomen.

Meer weten over hoe het project werkt?
Eind 2016 werden de voorbereidingen getroffen voor het pilotproject StudentRefugee Community. Met de pilot geven SSH en Academie van de Stad studenten en vluchtelingen de kans om samen te wonen in een studentenhuis en een netwerk op te bouwen. Op het moment dat er een kamer vrijkomt in een studentenhuis, wordt de studenten gevraagd of zij openstaan voor een vluchteling als huisgenoot. Wil je meer weten over hoe het project en hoe het precies werkt? Lees meer op deze pagina.