Over de SSH

Iedereen is het erover eens: je studententijd is de leukste tijd van je leven! En als je je hélemaal wilt onderdompelen in het studentenleven, dan moet je eigenlijk in de stad wonen waar je studeert. Op kamers dus!

De SSH verhuurt 19.000 studentenkamers en zelfstandige woningen, verspreid over het hele land. We hebben kamers op gezellig grote studentencomplexen, maar je kunt er ook voor kiezen om in een monumentaal stadspand of op een wat rustigere plek te wonen. De ene keer heb je 15 huisgenoten, de andere keer woon je met z’n drieën. Daarnaast hebben we ook studio’s en appartementen waar je de keuken en badkamer lekker voor jezelf hebt. Voor ieder wat wils!

Wat past het beste bij jouw wensen en situatie?

Wij verhuren
- Kamers (waarbij je de keuken, badkamer en/of wc met huisgenoten deelt)
- Zelfstandige woningen (waarbij je alles voor jezelf hebt). We maken daarbij onderscheid tussen

  • Studio’s (één ruimte die dienst doet als woon- en slaapkamer. Uiteraard is er wel een afzonderlijke toilet- en doucheruimte)
  • Appartementen (meerdere kamers, vaak twee of drie)
  • Woningen (één of meerdere verdiepingen)

Daarnaast maken we onderscheid tussen
- Regulier aanbod: hierbij krijg je een contract voor onbepaalde tijd. Toewijzing gebeurt op basis van inschrijftijd, hoewel er enkele uitzonderingen zijn.
- Short stay aanbod: dit is speciaal voor internationals die hier een of twee semesters onderwijs volgen. Als je aan alle voorwaarden voldoet kun je een gemeubileerde kamer boeken (first come, first serve) en krijg je een contract voor een (half) jaar.
- Tijdelijk aanbod: hierbij krijg je een contract voor bepaalde tijd.

“We snappen wat studenten willen”

Zoek je dus een betaalbare kamer en een betrouwbare huisbaas? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! De SSH rekent lage huurprijzen, je betaalt bij ons maar één keer inschrijfkosten en we vragen geen borg. Onze ruim 100 medewerkers weten wat studenten belangrijk vinden en daar passen we onze werkwijze, procedures en ons aanbod op aan. Je kunt je kamer naar eigen wens inrichten/verven en daarnaast zijn we flexibel als het gaat om onderhuur en samenwonen. Bovendien is je inschrijftijd ook in andere SSH-steden geldig. Onze kamers en woningen zijn basic, gezellig en heel verschillend ten opzichte van elkaar. Eén ding hebben ze echter gemeen: het is een prettig en veilig thuis, waar je - voor het eerst (ver) weg van je ouders - belangrijke ervaringen opdoet in de mini-samenleving van het studentenhuis. Je kunt ons altijd bereiken in het geval van een calamiteit, en zowel ons digitale als persoonlijke contact zal informeel en laagdrempelig zijn. Tegelijkertijd zijn we duidelijk en eenduidig over afspraken, verantwoordelijkheden en verwachtingen. Waar wacht je nog op? Het echte leven begint bij de SSH!

Huurders geven ons deze mooie cijfers

  • de ervaring van het wonen bij de SSH: 8,3
  • het gemak om op een kamer/woning te reageren: 8,2
  • duidelijkheid huurcontract: 8,1
  • prijs/kwaliteit verhouding: 8,1
  • contact met de SSH-medewerkers: 8,0

SSH en internationals

De SSH heeft veel Nederlandse huurders. Tegelijkertijd zien we de instroom van buitenlandse studenten toenemen. Onze positie als één van de belangrijkste huisvesters van internationale studenten willen we graag behouden en uitbreiden. We verbeteren de kwaliteit van de huisvesting van de internationals in alle steden waar we werken en werken samen met universiteiten, hogescholen, collega-corporaties en beleggers.

Meer informatie

Wil je meer weten over de SSH? Neem gerust contact op! Ben je benieuwd naar ons organisatiemodel en onze governance? Kijk dan hier. Zoek je een beheerder voor je pand of werk je bij een onderwijsinstelling, en heb je interesse om met de SSH samen te werken? Lees dan onze pagina ‘samenwerking’ eens. Heb je interesse om bij de SSH te werken? Bekijk dan hier of we op dit moment vacatures hebben.