Wij werken vanwege het coronavirus zoveel mogelijk vanuit huis. De bezetting op onze kantoren is daarom beperkt. We verzoeken je daarom om eerst onze online FAQ te checken. Staat jouw vraag daar niet tussen? App ons (+31 88 730 4200) of mail ons dan (info@sshxl.nl). Je kunt ons alleen bellen voor urgente reparatieverzoeken. Dit doe je door te bellen naar ons algemene nummer (+31 88 730 4200) en de 1 te kiezen in ons keuzemenu.

Als je bij SSH een kamer of woning wilt huren mag je niet te veel verdienen. Voordat je een kamer accepteert, moet je aantonen dat je niet te veel verdient. De SSH is vanuit Europese regelgeving verplicht haar woningen en kamers toe te wijzen aan huishoudens met een jaarinkomen van maximaal €39.055,- (2020).

Hoe toon ik mijn inkomen aan?
Lees hieronder welk document je op Mijn SSH moet uploaden.

Studenten-voltijd
Upload een van de volgende documenten in Mijn SSH
- bericht studiefinanciering
- een geldig bewijs van inschrijving van je onderwijsinstelling. Een uitdraai van Studielink waarin staat dat je ingeschreven bent voor een voltijds opleiding volstaat niet.
- een collegekaart waarop staat dat je het huidige collegejaar voltijds student bent.

Zowel op Bewijs van Inschrijving als op de collegekaart moet én het jaartal én voltijds staan.

Waar vind ik bericht studiefinanciering? Log in op de website van DUO, je vindt de brief onder het menu ‘Post'. Als je de berichten van DUO nog niet per e-mail ontvangt, dan moet je eerst aangeven dat je correspondentie per e-mail wilt krijgen. Vervolgens kun je onder het archief de brieven van DUO vinden. In de brief moet zichtbaar zijn hoeveel studiefinanciering je per maand in 2019 ontvangt. Download deze brief en upload deze op je persoonlijke pagina van de SSH of e-mail deze naar ons: info@sshxl.nl. Lukt het niet de brief te downloaden? Bel dan DUO en vraag of ze deze brief naar je willen mailen: (050) 599 77 55.

Studenten-deeltijd en niet-studenten
Studeer je niet voltijds, maar deeltijd of heb je een baan of uitkering? Dan controleren we je inkomen aan de hand van een inkomensverklaring van de Belastingdienst. Je vraagt deze verklaring online aan via Mijn Belastingdienst of via de BelastingTelefoon: 0800 - 0543 (gratis). Internationale staff, internationale onderzoekers en internationale gastdocenten kunnen dit document checken: PDF iconIncome info.pdf.

PhD
Ben je aan het promoveren? Upload dan je PhD-contract.

Campuscontract?
Wil je reageren op een kamer of woning met  een campuscontract, dan moet ook een scan van je collegekaart of PhD-contract uploaden.
Hoe weet ik of het campuscontract geldt?
In de advertentie in het huuraanbod staat of een kamer/woning een campuscontract heeft.

Verdien je meer dan €39.055,-?
De SSH maakt in enkele gevallen een uitzondering op de inkomenseisen. We bekijken dit per geval. Neem hierover contact met ons op via info@sshxl.nl of (088) 730 42 00.

Uitzonderingen
De volgende groepen hoeven geen verklaring te uploaden
- Maastricht: ga je in Maastricht wonen, dan hoef je geen verklaring te uploaden, upload in plaats hiervan een kopie van je ID.
- internationale exchange en ba/ma-studenten die reserved accommodation boeken.

Meer info
Op de website van de Belastingdienst lees je meer over de inkomensverklaring.