Je kan je inschrijven bij de SSH als je tussen 16 en 27 jaar oud bent. Inschrijven kost eenmalig € 12,50. Direct na het inschrijven kan je inloggen en reageren op woonruimte bij de SSH. Voordat je je inschrijft, raden we je aan goed te lezen welke voorwaarden er gelden voor de woonruimte die je op het oog hebt. Naar het inschrijfformulier

Voorwaarden voor SSH-kamers en -woningen

 • Voor veel woningen en kamers geldt dat je moet studeren om er te kunnen wonen. Studeer je niet, houd er dan rekening mee dat het aanbod voor jou zeer beperkt is. In de advertentie of op de informatie over de gebouwen onder de button ‘Steden’ lees je welke voorwaarden precies gelden voor die woonruimte.
 • Je jaarinkomen is lager dan € 36.798. Meer informatie over de inkomenstoets
 • De SSH wijst veel kamers en woningen toe op basis van inschrijfduur. Des te langer je staat ingeschreven bij de SSH, des te groter je kans is. 
  Zoek je een kamer in Utrecht? Houd er rekening mee dat het enkele maanden kan duren voordat je een kamer vindt. Er zijn namelijk veel studenten op zoek naar een kamer in Utrecht.  
   

Een appartement in Utrecht

Wil je reageren op een appartement in Utrecht? Dan moet je ook ingeschreven zijn bij WoningNet Regio Utrecht. 

 • Als je via de SSH-website op een appartement reageert, verlies je je inschrijfnummer (inschrijftijd) bij Woningnet niet. Pas als je via Woningnet een woning accepteeert dan vervalt je inschrijftijd.
 • Ook moet je in veel gevallen al in een kamer wonen van de SSH met een huurcontract voor onbepaalde tijd. Als je in een tijdelijke kamer woont kun je dus niet reageren op een woning. Deze voorwaarde geldt niet voor de studio's in De Uithof (Utrecht Science Park); hier kun je wel terecht zonder eerst een SSH-kamer te huren.
 • De kandidaat met het ‘oudste’ inschrijfnummer van de SSH krijgt een uitnodiging om het appartement te bezichtigen. Je inschrijfduur bij WoningNet is niet van belang.
 • Als je je ook bij WoningNet Regio Utrecht wilt inschrijven kan je op het formulier kiezen voor de combi-inschrijving bij de SSH en WoningNet. Je betaalt dan € 22,50. Zo bouw je alvast inschrijftijd op voor een woning na je studie, want WoningNet wijst het grootste deel van de woningen in Utrecht toe.
 • WoningNet rekent € 9,- per jaar voor de verlenging van je inschrijving en hanteert een leeftijdsgrens van 18 jaar. Je kunt wel vanaf je 16e gebruik maken van de combi-inschrijving, maar bij WoningNet bouw je dan pas vanaf je 18e verjaardag wachttijd op. Van WoningNet krijg je aparte inloggegevens toegestuurd. Je kunt alleen tijdens je inschrijving kiezen voor de combi-inschrijving. Achteraf is dit niet meer mogelijk. Je kan je dan voor € 25,- inschrijven bij WoningNet.

Uitschrijven
Je blijft tot je 30e verjaardag ingeschreven staan bij de SSH. Word je 30 en ben je geen huurder bij de SSH, dan word je automatisch bij de SSH uitgeschreven. Besluit je om geen gebruik te maken van de inschrijving bij de SSH, dan kun je je inschrijfgeld niet terugkrijgen.