Je kan je inschrijven bij de SSH als je tussen 16 en 27 jaar oud bent. Inschrijven kost eenmalig € 20,-. Direct na het inschrijven kan je inloggen en reageren op woonruimte bij de SSH. Voordat je je inschrijft, raden we je aan goed te lezen welke voorwaarden er gelden voor de woonruimte die je op het oog hebt. Naar het inschrijfformulier

Voorwaarden voor SSH-kamers en -woningen

  • Voor veel woningen en kamers geldt een campuscontract dat betekent dat je moet studeren om er te kunnen wonen. Studeer je niet, houd er dan rekening mee dat het aanbod voor jou zeer beperkt is. In de advertentie of op de informatie over de gebouwen onder de button ‘Steden’ lees je welke voorwaarden precies gelden voor die woonruimte.
  • Je jaarinkomen is lager dan € 39.055,- (2020). Meer informatie over de inkomenstoets
  • De SSH wijst veel kamers en zelfstandige woningen toe op basis van inschrijftijd: hoe langer je staat ingeschreven bij de SSH, hoe groter je kans op een kamer of zelfstandige woonruimte is. Houd er rekening mee dat het - afhankelijk van je wensen - enkele maanden of zelfs jaren kan duren voordat je iets vindt. Net als jij zijn namelijk veel studenten op zoek naar woonruimte. Laat je hierdoor niet ontmoedigen; onze kamers en woningen zijn qua gezelligheid en prijs écht de moeite waard om op te wachten!

Een appartement in Utrecht

Wil je reageren op een appartement in Utrecht? 

  • Dat kan! In veel gevallen moet je echter wel al in een kamer wonen van de SSH met een huurcontract voor onbepaalde tijd. Als je in een tijdelijke kamer woont kun je dus niet reageren op een woning. Deze voorwaarde geldt niet voor de studio's in De Uithof (Utrecht Science Park); hier kun je wel terecht zonder eerst een SSH-kamer te huren.
  • De kandidaat met het ‘oudste’ inschrijfnummer van de SSH krijgt een uitnodiging om het appartement te bezichtigen. 

Uitschrijven
Je blijft tot je 30e verjaardag ingeschreven staan bij de SSH. Word je 30 en ben je geen huurder bij de SSH, dan word je automatisch bij de SSH uitgeschreven. Besluit je om geen gebruik te maken van de inschrijving bij de SSH, dan kun je je inschrijfgeld niet terugkrijgen.