Slim huishouden

Wonen met meerdere studenten op een afdeling is vooral heel leuk. Je houdt het ook leuk en gezellig als je goede afspraken maakt over wie wat doet en hoe de gezamenlijke financiƫn geregeld moeten worden. Gelukkig behoren de geprinte takenlijstjes en eetkalenders tot de verledentijd. Onderstaande websites kunnen jouw afdeling helpen om je huishouden te organiseren.

  • www.huisgenoten.com is een handige website waarop je een huislijst, eetlijst, agenda, prikbord, takenrooster, rekeningen, huisgegevens, huisgenotengegevens, boodschappenlijsten en recepten vindt.
  • www.onlinehuisrekening.nl is een website waarmee je de administratie van je huis kunt regelen. Je kunt met je huisgenoten gezamenlijk een huisrekening beheren. Alle huisgenoten kunnen zelf kosten invoeren en declareren. Dat scheelt niet alleen veel tijd, je draagt ook samen de verantwoordelijkheid voor jullie kosten. Iedereen kan zien hoe de kosten van de huisrekening tot stand komen. Dus nooit meer onenigheid over de financiĆ«n binnen je huis. Bovendien is deze dienst nu ook als app verkrijgbaar.