Huisfeesten

Af en toe een huisfeest hoort erbij! Wij adviseren je om goede afspraken te maken. Houd goed zicht op het verloop van de avond en zorg voor controle aan de deur. Spreek je huisgenoten of bezoek aan wanneer zij overlast veroorzaken. Hieronder een aantal tips zodat je kunt voorkomen dat een fantastisch bedoeld huisfeest uit de hand loopt.

Houd je feest besloten
We raden het sterk af om voor een huisfeest vrije kaarten te verkopen of je feest te promoten met flyers of via Facebook. Het trekt misschien gasten aan met minder 'feestelijke' motieven. Houd daarom je feest besloten en vraag je gasten eventueel om een bijdrage. Zo weet je van tevoren wie er komt. Mensen die uit zijn op diefstal of zich te buiten gaan aan extreme overlast (gooien, schreeuwen en vernielingen) houd je zo buiten de deur.

Brandveiligheid
Ben je van plan een feest te geven met meer dan 50 bezoekers? Meld dit dan bij de politie en brandweer. Doe dit minimaal zes weken voorafgaand aan het feest. Let op: dit is niet vrijblijvend. Wanneer een melding uitblijft of jullie treffen onvoldoende brandveiligheidsvoorzieningen, kan de brandweer of politie het feest stopzetten!

Informeer de buren
Houd rekening met omwonenden en informeer deze op tijd. Informeren betekent niet dat je iedereen zijn gang kan laten gaan tijdens het huisfeest. Wanneer omwonenden de politie bellen en (geluid)overlast melden, zal de politie dit controleren en mogelijk een waarschuwing geven. Je loopt daarbij de kans op inbeslagname van de geluidsapparatuur. Als de overlastklachten aanhouden, zal de politie het huisfeest stoppen.

Overlast. En dan?
Stel dat de situatie uit de hand loopt. Mensen gooien spullen uit het raam en veroorzaken overlast. Beëindig in overleg met je huisgenoten het feest. Lukt dat niet, bel dan de politie en leg de situatie uit. Vraag eventueel de politie om het feest te beëindigen. Ondernemen jullie geen actie, dan stellen wij alle bewoners van de afdeling hiervoor aansprakelijk. Wees je er van bewust dat dit ernstige gevolgen kan hebben. Niet alleen voor de persoon die toevallig onder jullie raam door liep, maar ook voor jou en je huisgenoten. Naast dat we jullie aansprakelijk stellen voor eventuele schade en bijbehorende kosten, zal de SSH het beëindigen van jullie huurovereenkomsten overwegen. Wij voeren dit strenge beleid in het belang van de veiligheid van al onze bewoners en hun bezoekers.

Wij wensen je een geslaagd huisfeest toe!