Woning opleveren

Als je gaat verhuizen, moet je je woonruimte in goede staat achterlaten. Zorg ervoor dat de woonruimte leeg en schoon is. Anders kan de SSH schoonmaakkosten bij je in rekening brengen.

Checklist

  • alle eventuele beschadigingen moeten hersteld zijn;
  • plafonds, wanden, deuren en binnenkozijnen moeten in goede staat verkeren. Haken, schroeven, spijkers, pluggen en stickers moeten verwijderd zijn en gaten gedicht;
  • plafonds, radiatoren, keukenblokken, deuren, stopcontacten, schakelaars, intercoms en dergelijke mogen niet beschilderd zijn. Het opnieuw schilderen en/of behangen van de wanden is altijd voor de nieuwe huurder;
  • de woonruimte (en de eventuele berging) moeten leeg en schoon zijn, dus zonder gordijnen, gordijnrails, vloerbedekking en meubilair. Let bij het weghalen van vloerbedekking ook op het verwijderen van foam- en lijmresten. Een uitzondering hierop vormen de zaken die je met onze toestemming kunt achterlaten of die door de nieuwe huurder worden overgenomen;
  • Voor gemeubileerde woonruimte geldt dat je al het meubilair dat bij de woning hoort, laat staan. Spullen die je zelf hebt aangeschaft, moet je wel verwijderen.

Inspectie of controlelijst
In sommige gevallen doet een SSH-medewerker een opleveringsinspectie. Je ontvangt hierover van tevoren bericht over de afspraak en hoe de inspectie in zijn werk gaat.
Als de SSH geen opleveringsinspectie doet, dan ontvang je een controlelijst. Met deze lijst leg je de onderhoudsstaat van de woonruimte vast.

Overname door nieuwe huurder
De nieuwe huurder kan zaken als vloerbedekking, gordijnrails en meubilair van je overnemen. Hij is niet verplicht deze spullen van je over te nemen. Als er nog geen nieuwe huurder bekend is, kan er dus niets overgenomen worden. Je moet dan alles verwijderen om de kamer of woning leeg op te leveren.