Starterswoning

Na je studententijd kun je je in Utrecht inschrijven bij Jebber. Jebber is een dochteronderneming van SSH, opgericht in 2010 om starters in Utrecht meer kansen te geven op de woningmarkt. Je bent volgens Jebber starter als je klaar bent studeren, inmiddels een baan hebt of op zoek bent daarnaar. Jebber verhuurt en beheert o.a. Lux et Pax en Max (Transwijk), de Trip (Rotsoord), de Kaap (Overvecht) en Buenos Aires en Soho District (Lombok). Wil je via de mail van het actuele woningaanbod op de hoogte worden gebracht? Meld je dan hier aan.

Jebber verloot haar woningaanbod onder starters, werkt niet met wachtlijsten en ook je inschrijftijd bij WoningNet (in geval van sociale huur) doet er niet toe. Zo maakt iedereen binnen de doelgroep evenveel kans.

Een uitzondering is gemaakt voor huurders met een SSH-campuscontract voor onbepaalde tijd die hun studentenkamer (binnenkort) moeten verlaten. Die huurders krijgen voorrang op de lotinglijst voor een loftappartement in gebouw Max als aan de volgende eisen wordt voldaan :

  1. Je studeert niet meer en bent starter volgens de definitie van Jebber.
  2. Je hebt op dit moment een SSH-campuscontract voor onbepaalde tijd.
  3. Je voldoet aan de inkomenseisen.

Op het moment dat een vrijgekomen loftappartement in gebouw Max wordt geadverteerd zijn bovenstaande eisen voor iedereen zichtbaar en terug te lezen in de desbetreffende woningadvertentie. In het overige woningaanbod van Jebber is deze voorrangsregel niet van toepassing.

Daarnaast biedt de SSH ook enkele kleine zelfstandige woningen aan via Woningnet.