Huur opzeggen

Je gaat verhuizen. Je moet dan de huur van je huidige woonruimte bij de SSH opzeggen. Je opzegtermijn is minimaal één maand. Je kunt het huurcontract iedere dag van de maand opzeggen. Je bent dus niet gebonden aan het begin of einde van de maand. Hier lees je hoe de huuropzegging in zijn werk gaat en waar je op moet letten.

Je kamer opzeggen
Je kunt je huur opzeggen via Mijn SSH. Je krijgt per e-mail een bevestiging van de opzegging. Ook ontvang je een controleformulier. Hiermee controleer je of je de kamer in goede staat achterlaat. Ook kun je met dit formulier reparaties aan ons doorgeven. Vul het formulier in, ook als je geen reparaties te melden hebt. Als je wilt, kun je een afspraak maken met onze beheerder voor een controle van je kamer.

Sleuteloverdracht
Kamerbewoners dragen de sleutels zelf over aan de nieuwe huurder. De nieuwe huurder moet alle sleutels krijgen (minimaal één per slot). Wil je je kamer eerder verlaten en alvast overdragen aan de nieuwe huurder? We raden je aan hierover duidelijke afspraken te maken met de nieuwe huurder. De einddatum van je huurcontract met de SSH verandert hierdoor namelijk niet. Tot de laatste huurdag blijf je verantwoordelijk voor de kamer en de huurbetaling.

Je woning opzeggen
De gemakkelijkste manier om je huur op te zeggen is via Mijn SSH. Je kunt ook de huur per e-mail of per brief opzeggen. Vermeld bij de huuropzegging altijd je nieuwe adres. Je ontvangt van de SSH een bevestiging van de opzegging en een instructie hoe je je woning moet achterlaten als je verhuist en hoe je je sleutels overdraagt.

Je hoort de woning leeg, in goede staat en goed schoongemaakt over te dragen aan de nieuwe bewoner. Geef zelf je verhuizing door aan energiebedrijven (zoals Eneco). Let op dat je de meter niet laat afsluiten, maar dat je alleen je abonnement opzegt. Bij sommige woningen doet de SSH een controle. Dit is vermeld in de bevestiging van je huuropzegging. We plannen hiervoor dan een afspraak met je in. 

Eindafrekening
Binnen vier weken na het einde van de huur ontvang je een eindafrekening. Hierin staat of je nog geld moet betalen of dat je geld terug krijgt. De servicekosten rekenen we één keer per jaar af. Dit is altijd na het eind van het betreffende kalenderjaar. Als je variabele servicekosten betaalt, krijg je de afrekening hiervan dus later. Betaal je de huur via automatische incasso, dan stopt deze vanzelf na de huurbeëindiging.