Huurkorting jongeren onder de 23 jaar

Ben je onder de 23 jaar en huur je een zelfstandige woning van de SSH met een rekenhuur* boven de € 417,34 (prijspeil 2018)? Dan kun je wellicht tijdelijk een huurkorting krijgen. Met die huurkorting kun je vervolgens in aanmerking komen voor huurtoeslag.

Voorwaarden om in aanmerking te komen
Deze regeling geldt alleen voor:

  • Huurders jonger dan 23 jaar;
  • Die een zelfstandige woning huren;
  • Die een woning of kamer huren die eigendom is van de SSH (de SSH verhuurt en beheert ook diverse complexen voor derden);
  • Met een rekenhuur* hoger dan de kwaliteitskortingsgrens** van € 417,34, prijspeil 2018;
  • Met een regulier huurcontract (dus geen ShortStay).

* Rekenhuur is netto huur plus subsidiabele servicekosten. Subsidiabele servicekosten van de SSH zijn, indien van toepassing, ‘elektra algemene ruimte’, ‘huismeester’ en ‘schoonmaak algemene ruimte’.

** De kwaliteitskortingsgrens de grens van de maximale rekenhuurhuurhoogte waarmee jongeren onder de 23 jaar in aanmerking kunnen komen voor huurtoeslag. Met een rekenhuur boven deze grens kunnen jongeren geen huurtoeslag krijgen.

Voldoe je aan deze voorwaarden? Neem dan contact met ons op.

Huurkorting
Voldoe je aan de voorwaarden en heb je hierover contact met ons genomen? Dan krijg je vanaf de eerste dag van de daarop volgende maand een huurkorting waardoor je rekenhuur uitkomt op de kwaliteitskortingsgrens. Met deze rekenhuur kun je huurtoeslag aanvragen.

De huurkorting vervalt per de eerste dag van de maand na je 23e verjaardag. Tussentijds kan de huurkorting, afhankelijk van de jaarlijkse huurverhoging, worden aangepast. De SSH bericht je hier dan over.

Huurtoeslag
Met de huurkorting kun je in aanmerking komen voor huurtoeslag. Je moet dan wel voldoen aan de overige voorwaarden. Je kunt hier een proefberekening maken.

Vraag je huurtoeslag aan via deze link.

Ook na je 23e verjaardag behoud je, als je voldoet aan de overige voorwaarden, het recht op huurtoeslag. De grens voor huurtoeslag ligt dan hoger. Denk er tegen die tijd wel aan om je huurwijzigingen door te geven aan de Belastingdienst.