Huur opzeggen

 

Wat is mijn opzegtermijn?
Heb je een huurcontract voor onbepaalde tijd? Dan kun je bij ons iedere dag van de maand je contract opzeggen. Je opzegtermijn is minimaal één maand.

Hoe kan ik mijn huur opzeggen?
Via Mijn SSH (https://mijn.sshxl.nl/) kun je je huurcontract beëindigen. Vermeld bij de huuropzegging altijd je nieuwe adres. Je ontvangt van ons een bevestiging van de opzegging en een instructie hoe je je kamer of woning moet achterlaten als je verhuist. Bovendien lees je daarin hoe je je sleutels kunt overdragen aan de nieuwe huurder. Bij sommige woningen komen we langs voor een controle. Als dat het geval is, vermelden we dit in de bevestiging van je huuropzegging. We plannen hiervoor dan een afspraak met je in.

Kan ik mijn kamer eerder verlaten?
Je kunt je kamer eerder verlaten en alvast overdragen aan de nieuwe huurder. We raden je aan hierover duidelijke afspraken te maken met de nieuwe huurder. De einddatum van je huurcontract verandert hierdoor namelijk niet! Tot de laatste huurdag blijf je dus zelf verantwoordelijk voor de kamer en de huurbetaling.

Kan ik zelf een nieuwe huisgenoot voordragen?
Wij publiceren iedere vrijgekomen kamer in ons huuraanbod, waar vervolgens iedereen die bij ons is ingeschreven op kan reageren. Vervolgens sorteren wij de reacties op basis van inschrijfduur. Wel zo eerlijk! De kandidaten met het ‘oudste’ inschrijfnummer sturen we een e-mail dat zij kunnen gaan hospiteren. Tijdens een hospiteeravond kiezen de huidige bewoners uit deze kandidaten een geschikte nieuwe huisgenoot. Op die manier creëren we optimale sociale cohesie in onze panden. Zelf een vriend of vriendin voordragen als nieuwe huisgenoot is bij ons niet mogelijk.

Wanneer ontvang ik een eindafrekening?
Binnen vier weken na het einde van het huurcontract ontvang je een eindafrekening. Hierin staat of je nog geld moet betalen of dat je geld terug krijgt. De servicekosten rekenen we één keer per jaar af. Dit is altijd na het eind van het betreffende kalenderjaar. Als je variabele servicekosten betaalt, krijg je de afrekening hiervan dus later. Betaal je de huur via automatische incasso, dan stopt deze vanzelf na de huurbeëindiging.