Verhuizen!


Hoe werkt de sleuteloverdracht?
Als je gaat verhuizen naar een ongemeubileerde kamer met een contract voor onbepaalde tijd, dan krijg je de sleutel(s) in de meeste gevallen van de vorige huurder. Jullie kunnen in dat geval samen een geschikt moment afspreken. Dat kan dus ook ’s avonds of in het weekend! In Tilburg proberen we de sleutel vaak persoonlijk aan je te overhandigen. 

Wat staat er qua inventaris in mijn kamer/woning als ik de sleutel krijg?
Wij verhuren gemeubileerde kamers aan internationale studenten die hier een (half) jaar komen studeren. In principe zijn alle andere kamers en woningen ongemeubileerd, met uitzondering van onze comfort- en comfort plus-studio’s in Tilburg. Uiteraard kun je met de vorige huurder afspraken maken over het overnemen van bepaalde meubels. Meer informatie over de gemeubileerde studio’s in Tilburg kun je hier vinden.

Mag ik klussen in mijn kamer/woning?
Als je kamer of woning niet gemeubileerd is en je huurt voor onbepaalde tijd, dan mag je deze naar eigen inzicht aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van een muur in een kleur die je leuk vindt. Daarnaast mag je iets ophangen aan de zogeheten posterstrips die in veel kamers aanwezig zijn. Als je je huurcontract tekent krijg je van ons te horen of je in de muren mag boren. Dit heeft te maken met het materiaal van de muren, de eventuele aanwezigheid van asbest, etc.

Let op: plafonds, radiatoren, keukenblokken, deuren, stopcontacten, schakelaars, intercoms en dergelijke mag je niet schilderen. Wil je een vaste hoogslaper plaatsen of de indeling van je woonruimte veranderen? Voor dit soort woningaanpassingen heb je eerst toestemming van ons nodig. Mail in dat geval naar info@sshxl.nl en stuur (als dat aan de orde is) een gedetailleerde tekening, een omschrijving van de verandering en/of een materiaallijst mee. We laten je binnen twee weken weten of - en zo ja, onder welke voorwaarden - we akkoord gaan met je verzoek. Het kan zijn dat de aanpassing wordt gecontroleerd door de beheerder van het pand. Een woningaanpassing valt overigens niet onder het zogenaamde huurdersonderhoud. Dat betekent dat de kosten voor onderhoud en reparaties voor je eigen rekening zijn.

Als je gaat verhuizen, dan zal je in veel gevallen een nieuwe vloer leggen: linoleum, vloerbedekking of laminaat bijvoorbeeld. Kies je voor laminaat? Houd dan rekening met een aantal zaken. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je (onder)buren elke stap die je zet kunnen horen, of dat je de vloer of muren beschadigt bij het leggen. Breng de soort vloer daarom aan op een verende onderlaag (bijvoorbeeld thermopete). Houd tussen de vloer en de wanden een vrije ruimte van minimaal 1 centimeter. De vloer kan namelijk nog uitzetten! Boor of spijker niet in de cementvloeren. Bij eventuele overlast moet je de aangebrachte vloer verwijderen. Daarnaast ben je verplicht om de vloer te verwijderen als je verhuist, tenzij de nieuwe huurder de vloer wil overnemen. Als er schade ontstaat door het aanbrengen en/of verwijderen van de vloer, dan ben je verantwoordelijk voor de kosten van het herstel. NB: huur je een studio in Tilburg? Dan is het niet toegestaan om de vloer te verwijderen. Alle studio's zijn standaard voorzien van laminaat.

Wie regelt het Internet?
In alle kamers en woningen van de SSH is Internet mogelijk. Hoe dat is geregeld, wat de kosten zijn en welke voorwaarden gelden verschillen per woning, pand en stad. Op www.sshnet.nl vind je praktische informatie, de gegevens van de helpdesk, tips, de algemene gebruiksvoorwaarden en het SSH-internetbeleid.

SSHnet zorgt er ook voor dat er geen misbruik wordt gemaakt van het netwerk. Wanneer SSHnet vaststelt dat iemand (on)opzettelijk misbruik maakt van het netwerk, zal deze persoon worden afgesloten van het netwerk en in quarantaine worden gezet. Hierover lees je meer op www.sshnet.nl.