Duurzaam witgoed via de SSH

Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt voor de SSH. Naast het verduurzamen van panden, door bijvoorbeeld isolatie en ledverlichting aan te brengen zet de SSH ook in op gedragsverandering, waarbij de SSH bewoners bewust maakt van mogelijkheden om energie te besparen.

Studenten zijn al snel geneigd op een zo goedkoop mogelijke manier aan apparatuur te komen, bijvoorbeeld door een oud modelletje over te nemen van (o)ma. Dit lijkt aantrekkelijk, maar zorgt wel ieder jaar voor een onnodig hoge energierekening en daarmee onnodige CO2-uitstoot. De SSH wil het daarom aantrekkelijk maken voor bewoners om oude energie-slurpende apparatuur te vervangen in energiezuinige modellen.

Reguliere kamerbewoners op de Cambridgelaan, Warande, Rijnlaan, Piet Heinstraat en de Ruyterstaat kunnen vanaf nu duurzaam witgoed huren via de SSH en hoeven daarbij de eerste zes maanden niets te betalen. De SSH neemt deze apparatuur af via het witgoedleasebedrijf Splash Lease. Bewoners mogen alleen van deze actie gebruik maken als zij de apparatuur met een laag energielabel afvoeren. De focus ligt daarbij op koelkasten en vriezers, omdat dit de grootste energieverbruikers zijn, maar ook andere apparatuur wordt aangeboden. Woon jij op een kamer in één van deze complexen en heb je nog geen informatie over deze pilot ontvangen, neem dan even contact met ons op!

Als na één jaar blijkt dat deze pilot een succes is wordt dit aanbod uitgerold voor alle bewoners van de SSH!