Since we currently operate with a minimum amount of staff at our offices, we ask you to direct any questions to us via WhatsApp (+31 88 730 4200) or e-mail (info@sshxl.nl). We can only be reached by phone to report an urgent repair. Should you want to report such an urgent repair, you can do so by calling our general phone-number (+31 88 730 4200) and follow the appropriate options mentioned in the menu (first conveyed in Dutch, then in English). For all other questions or problems we urgently request you to reach out to us via WhatsApp or e-mail.

Nieuwe studententoren Talentenplein

Geïnteresseerde studenten hebben er even op moeten wachten, maar binnenkort is het dan echt zo ver, de vierde studententoren op Talentenplein wordt opgeleverd!

Eind 2014 startte de verhuur van de bestaande drie torens op het populaire studentencomplex Talentenplein in Zwolle, waar op dit moment ongeveer 375 woonachtig zijn. Naast de studenten wonen ook cliënten van Tactus Verslavingszorg en cliënten van het leger des Heils op het complex. Het was altijd al de bedoeling om een vierde toren te bouwen, maar het duurde tot 2019 voordat het licht definitie op groen ging en de bouw van start ging.

De realisatie van de nieuwbouw is erg welkom omdat er veel behoefte is aan betaalbare en kwalitatief goede studentenhuisvesting in Zwolle. Bovendien is Talentenplein perfect gelegen voor studenten; de onderwijsinstellingen zijn per fiets prima te bereiken en de binnenstad van Zwolle ligt op loopafstand. De nieuwe toren wordt in opdracht van deltaWonen gebouwd en wordt na de oplevering verhuurd en beheerd door de SSH.

In de nieuwe toren, die bestaat uit zeven verdiepingen kunnen nog eens 100 studenten een studio huren. Het plan is 1 verdieping beschikbaar te stellen voor 14 bewoners die onder begeleiding van Limor samen een community gaan vormen. Daarnaast zijn er ook zeven tweekamer appartementen beschikbaar, voor studenten die met elkaar willen samenwonen. Onder de toren is een parkeerkelder gebouwd, zodat studenten die een auto hebben een parkeerplek kunnen huren. Deze parkeerplekken zijn ook beschikbaar voor de studenten die in de andere gebouwen wonen.

We verwachten eind mei een advertentie op onze website te kunnen plaatsen zodat geïnteresseerde studenten zich kunnen inschrijven voor een van de beschikbare woningen. De toewijzing van de woningen vindt dan plaats in de loop van juni.

Als de bouwwerkzaamheden de komende tijd geen vertraging oplopen verwacht de ontwikkelaar het nieuwe gebouw medio/eind juli op te kunnen leveren.