Hospiteeravond
Voor de kamers in Utrecht, Rotterdam, Zwolle en Amersfoort geldt dat de huidige bewoners van een studentenhuis inspraak hebben. Als een kamer vrij komt, publiceren we een advertentie op onze website. Van alle reacties op die advertentie selecteren wij de kandidaten met het 'oudste' inschrijfnummer. We geven de lijst door aan de zittende bewoners en zij nodigen kandidaten uit voor een hospiteeravond.

Je kunt hospiteren het beste vergelijken met een speeddate. De bewoners zullen je vragen iets over jezelf te vertellen en zij zullen op hun beurt wat vertellen over de kamer en het huis. Zo kunnen jullie beiden zien of er een match is. Uiteindelijk kiezen de bewoners uit alle kandidaten hun nieuwe huisgenoot.

Bezichtiging
Als er een woning vrij komt, publiceren we een advertentie op onze website. Van alle reacties op die advertentie selecteren wij de kandidaten met het 'oudste' inschrijfnummer. Deze kandidaten krijgen een uitnodiging om de woning te bezichtigen. Degene die het langst staat ingeschreven, er graag wil gaan wonen en ons alle benodigde documenten geeft kan de woning vervolgens accepteren

Online hospiteren
Je kunt ook online hospiteren. De hospiteeravond vindt dan dus plaats via bijvoorbeeld Skype, Facetime of Whatsapp (videogesprek). In dit filmpje zie je hoe dit in z’n werk gaat.

Dit is vooral handig als je ver weg woont, het kan een heleboel reistijd schelen. Als dit je voorkeur heeft, kun je overleggen met de contactpersoon van het huis.