Hospiteeravond
Voor de kamers in Utrecht, Rotterdam, Zwolle en Amersfoort geldt dat de huidige bewoners van een studentenhuis inspraak hebben. Als een kamer vrij komt, publiceren we een advertentie op onze website. Van alle reacties op die advertentie selecteren wij de kandidaten met het 'oudste' inschrijfnummer. We geven de lijst door aan de zittende bewoners en zij nodigen kandidaten uit voor een hospiteeravond.

Je kunt hospiteren het beste vergelijken met een speeddate. De bewoners zullen je vragen iets over jezelf te vertellen en zij zullen op hun beurt wat vertellen over de kamer en het huis. Zo kunnen jullie beiden zien of er een match is. Uiteindelijk kiezen de bewoners uit alle kandidaten hun nieuwe huisgenoot.

Bezichtiging
Voor alle woningen en de kamers in Maastricht geldt dat je een uitnodiging krijgt om de woonruimte te bezichtigen. Als je hier graag wilt wonen, dan is de woonruimte voor jou! We bieden de woning eerst aan aan de kandidaat met het 'oudste' inschrijfnummer. Als hij of zij de woning niet accepteert gaan we naar de nummer 2 van de lijst, enzovoorts.

Online hospiteren
Je kunt ook online hospiteren. De hospiteeravond vindt dan dus plaats via bijvoorbeeld Skype, Facetime of Whatsapp (videogesprek). In dit filmpje zie je hoe dit in z’n werk gaat.

Dit is vooral handig als je ver weg woont, het kan een heleboel reistijd schelen. Als dit je voorkeur heeft, kun je overleggen met de contactpersoon van het huis.